Grid star
banci

CEC Bank vine in ajutorul pensionarilor

CEC Bank, al carui Director General este Bogdan Constantin Neacsu, anunta ca emite gratuit carduri pensionarilor din portofoliul bancii si le trimite gratuit acasa, prin intermediul Postei Romane.

Pana la sfarsitul acestui an, banca nu va percepe comisioane de administrare lunare pentru aceste carduri.

Iata comunicatul CEC Bank:

"CEC Bank emite gratuit carduri pensionarilor din portofoliul Bancii si le trimite gratuit acasa, prin intermediul Postei Romane.

In plus, Banca va permite incasarea pensiilor in numerar, la domiciliu, pentru clientii CEC Bank din comunele si orasele mici, unde nu exista unitati sau ATM-uri CEC Bank sau in cazul celor care nu se pot deplasa.

CEC Bank continua sa ia masuri speciale pe durata starii de urgenta pentru a veni in ajutorul clientilor sai pensionari. Astfel, Banca va emite in mod gratuit carduri de debit pentru clientii care isi ridicau pensiile in numerar de la ghiseele bancii si va asigura trimiterea acestora, fara costuri, la adresa de domiciliu a clientilor, ca exceptie de la practica standard care prevede ridicarea cardurilor din unitati.

Cardurile vor fi trimise prin intermediul Postei Romane, in baza unui acord comercial incheiat intre cele doua entitati si vor fi eliberate numai titularului, in baza documentului de identitate.

De asemenea, pana la sfarsitul acestui an, banca nu va percepe comisioane de administrare lunare pentru aceste carduri. Dupa expirarea acestei perioade, clientii pot opta pentru utilizarea in continuare a cardurilor pentru incasarea pensiilor, cu un comision de 1,5 lei lunar (redus cu 50% fata de comisionul standard lunar de administrare a cardului), sau pot opta pentru inchiderea cardului:

'CEC Bank este unul dintre cei mai importanti platitori de pensii la nivel national. Persoanele in varsta sunt printre cele mai vulnerabile in fata noului coronavirus, de aceea am cautat solutii pentru a le oferi acces la disponibilitati in numerar si, in acelasi timp, pentru a-i proteja, limitand expunerea in spatii publice.

Prin parteneriatul cu Posta Romana, pe durata starii de urgenta, vom emite carduri fara comisioane si le vom trimite gratuit acasa pensionarilor care isi incasau pensiile la ghiseu. De asemenea, pentru cei din zonele nebancarizate, vom asigura, la cerere, distribuirea pensiilor in numerar, la adresa de domiciliu', a declarat Bogdan Neacsu, presedinte - director general al CEC Bank.

Incasarea pensiilor in numerar, la domiciliu

Clientii CEC Bank din comunele si orasele mici, unde nu exista unitati sau ATM-uri CEC Bank isi pot primi pensiile in numerar acasa, pe durata starii de urgenta. si acest serviciu va fi asigurat de catre CEC Bank in parteneriat cu Posta Romana, prin serviciul e-mandat.

Clientii vor beneficia de incasarea pensiilor acasa, in mod gratuit, fara niciun fel de comisioane. Pentru a beneficia de acest serviciu, este necesara inregistrarea unei solicitari si verificarea identitatii prin linia TelVerde a Bancii (0800.800.848).

Despre incasarea pensiilor prin CEC Bank

CEC Bank este unul dintre cei mai importanti platitori de pensii la nivel national, cu peste 400.000 de astfel de clienti, din care circa 10% isi incasau pensiile in numerar.

In perioada in care vor fi platite pensiile pe luna mai, CEC Bank va asigura un nivel ridicat al disponibilitatii retelei teritoriale CEC Bank. Banca este prezenta in 781 de localitati, din care peste 60% in mediul rural. CEC Bank are cea mai extinsa retea teritoriala, cu 1.024 de unitati precum si o retea extinsa pentru operatiuni cu cardul, formata din 1.222 de ATM-uri si 1.038 POS-uri instalate in unitatile bancii la sfarsitul lui 2019.

De asemenea, banca va asigura plata rapida a pensiilor in conturile clientilor, demarand transferurile imediat dupa incasarea sumelor aferente de la Casele Judetene de Pensii.

Pentru protectia angajatilor si a publicului in contextul noului coronavirus, la nivelul unitatilor CEC Bank au fost implementate o serie de masuri care includ: igienizarea zilnica a spatiilor de lucru, distribuirea de materiale sanitare si materiale de protectie pentru personalul care lucreaza cu publicul si disponibilitatea dezinfectantilor de maini pentru clienti, la intrarea in orice unitate a bancii. in plus, numarul de persoane prezente simultan in cadrul unei unitati a fost limitat, astfel incat sa fie pastrata limita de siguranta de 1,5 metri.

In zilele de plata a pensiilor, la nivelul intregii retele de unitati teritoriale, clientii in varsta de peste 60 de ani vor avea prioritate la realizarea operatiunilor bancare atat la ghisee, cat si la ATM-uri, de la inceperea programului si pana la ora 11:00 AM, conform prevederilor Ordonantei Militare 10/2020".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani