Grid star
criptomonede

CHINA ACTIVEAZA PESTE 3000 DE BANCOMATE PENTRU YUANUL DIGITAL – Cetatenii chinezi vor putea stoca moneda digitala in portofele biometrice

Peste 3.000 de bancomate automate (ATM) din Beijing au fost activate vineri, 18 iunie 2021, cu o caracteristica care poate converti yuanul digital al Chinei, cunoscut si sub numele de e-CNY, in numerar si invers. Astfel, China avanseaza rapid cu planul sau de a deveni o superputere globala blockchain, lucru care intretine, pe cealalta parte a planetei – in Statele Unite ale Americii, temerea ca dolarul ar putea fi „detronat” din pozitia de moneda de schimb a lumii.

Potrivit unui raport al agentiei de stiri Xinhua citat de theblockcrypto.com, sucursala din Beijing a Bancii Industriale si Comerciale a Chinei (ICBC) a activat functia care permite conversia yuanului digital in cash in cele 3.000 de bancomate din capitala Chinei. Este inca un semn ca statul chinez isi extinde testele e-CNY in curs de desfasurare catre o lansare completa. ICBC a inceput sa testeze aceeasi caracteristica pe cele 10 bancomate ale sale in februarie 2021 la Beijing.

Banca Agricola a Chinei (ABC) este, de asemenea, una dintre cele patru mari banci comerciale de stat care au activat anterior cele 10 bancomate-pilot cu aceeasi caracteristica in districtul Wangfujing, o zona comerciala si comerciala importanta din Beijing. ABC a inceput sa testeze aceasta functie in ianuarie 2021 la Shenzhen, cand orasul avea cea de-a doua runda a campaniei de loterie e-CNY.

Cadouri insumate de 250 de milioane de yuani digitali, echivalentul a 40 milioane de dolari

Capitala chineza a desfasurat recent a doua campanie de cadouri de loterie e-CNY cu 40 de milioane de yuani digitali, in valoare de aproximativ 6,3 milioane de dolari.

In ansamblu, un total de sase orase chinezesti - Shenzhen, Suzhou, Beijing, Chengdu, Changsha si Shanghai - au efectuat 11 runde de loterii de e-CNY din octombrie, sumele totalizand peste 250 de milioane de yuani digitali, in valoare de aproximativ 40 de milioane de dolari. Cea mai recventa loterie din Shanghai a extins in mod special acoperirea yuanului digital prin cresterea numarului de castigatori ai loteriei e-CNY la 350.000 de rezidenti locali. In toate testele anterioare din alte orase, numarul castigatorilor la loterie de fiecare data a fost plafonat la 200.000 de locuitori.

Card inteligent biometric care permite cetatenilor chinezi sa stocheze yuani digitali

In acelasi timp, China Construction Bank (CCB) piloteaza un card inteligent biometric care permite clientilor sa stocheze yuani digitali si sa autentifice platile efectuate utilizand moneda digitala a bancii centrale (CBDC) cu amprenta lor.

Banca a lansat deja o aplicatie de portofel digital de yuani, iar cardul inteligent biometric activat NFC va permite detinatorilor sa foloseasca moneda digitala fara a avea nevoie de acces la un smartphone.

Un portofel digital renminbi seamana cu un card inteligent conventional cu interfata duala, cu procesare sigura, memorie criptata si capacitati de comunicare in camp in elementul securizat”, explica Idex Biometrics, compania norvegiana care ofera solutia de recunoastere a amprentelor digitale pentru cardul CCB.

Valoarea stocata pe card este asigurata in continuare prin recunoasterea si autentificarea avansata a amprentelor digitale. Acest nivel imbunatatit de securitate dedicata integrata ofera bancilor increderea de a permite limite mai mari de tranzactii si solduri stocate mai mari pe „portofelele hardware”, bazate pe cardul fizic decat cele permise pe „portofelele soft” bazate pe telefon, mai precizeaza compania norvegiana.

O serie de alte banci chineze dezvolta, de asemenea, portofele digitale pentru yuani, iar Banca Populara a Chinei a confirmat ca consumatorii vor putea stoca moneda digitala atat pe portofele fizice, cat si pe cele digitale la inceputul acestei luni.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani