Grid star
criptomonede

RIPPLE OBTINE O LICENTA CRIPTO IN SINGAPORE – Compania, aflata in proces cu Comisia pentru Burse din SUA, arata ca peste 90% din operatiunile sale se dezvolta in afara Statelor Unite

Ripple a obtinut, miercuri, 4 octombrie 2023, o licenta care ii permite sa ofere servicii reglementate de tranzactionare si custodie de active digitale in Singapore. Reprezentantii companiei cripto au precizat ca isi concentreaza eforturile asupra regiunii Asia Pacific, unde afacerile Ripple au cea mai rapida crestere, aceasta fiind o prioritate in planurile sale de dezvoltare, potrivit CNBC.

Gilda Popa

Astfel, compania Ripple, care se confrunta cu un proces intentat de Comisia pentru Burse si Valori Mobiliare (SEC) din SUA, se alatura unui numar in crestere de firme web3 de top care au primit licenta MPI de la Autoritatea Monetara din Singapore (MAS). Printre acestea se numara emitentul de stablecoin, Circle, licentiat in iunie anul acesta, urmat de platforma americana de exchange cripto Coinbase, care a anuntat autorizarea sa de a oferi servicii cripto in Singapore pe 2 octombrie.

De altfel seful Coinbase, Brain Armstrong, a avertizat recent ca politicile restrictive ale Statelor Unite la adresa industriei cripto ar putea impinge industria cripto din SUA in offshore, asa cum a relatat la acel moment Lumea Banilor.

Indirect, si reprezentantii Ripple au sugerat ca isi concentreaza eforturile de dezvoltare in afara SUA, mai precis catre regiunile cu reglementari stabile pentru industria cripto, cum ar fi Asia Pacific.

Ripple: Peste 90% dintre afacerile companiei se afla in afara SUA

"Peste 90% din afacerile Ripple se afla in afara SUA, iar Singapore – si intr-o masura mai mare Asia Pacific – este una dintre regiunile sale cu cea mai rapida crestere”, a precizat compania in comunicatul citat de CNBC.

SEC a acuzat Ripple si fondatorii sai in 2020 ca au vandut ilegal criptomoneda sa nativa XRP fara a o inregistra mai intai, ca valoare mobiliara, la SEC. Asa cum a relatat Lumea Banilor la acel moment, in iunie anul acesta, o instanta federala a statuat ca XRP nu este o valoare mobiliara, consecinta fiind ca activul digital nu ar intra in sfera de competenta a SEC, aceasta fiind o prima victorie importanta in justitia americana a companiei cripto.

Coinbase, Ripple si alte firme cripto au criticat SUA pentru lipsa de claritate in ceea ce priveste regulile cripto si au amenintat ca vor parasi tara ca raspuns la represiunea SEC.

Ripple se concentreaza pe dezvoltarea in regiunea Asia-Pacific

De asemenea, Monica Long, presedintele Ripple, a declarat luna trecuta pentru CNBC ca „numarul de angajati ai biroului din Singapore s-a dublat cu mult in ultimul an, deoarece afacerile noastre din regiunea Asia-Pacific au explodat cu adevarat”.

CEO-ul Ripple a subliniat, la randul sau, motivul pentru care dezvoltarea strategica a Ripple vizeaza regiunea Asia Pacific.

"Din momentul in care ne-am stabilit sediul pentru regiunea Asia - Pacific in Singapore, aceasta tara a fost esentiala pentru afacerile globale ale Ripple. Am angajat talente exceptionale si conducere locala... si intentionam sa continuam sa ne crestem prezenta intr-o jurisdictie progresiva precum Singapore. Sub conducerea MAS, Singapore s-a transformat intr-unul dintre principalele centre fintech si de active digitale, atingand echilibrul intre inovatie, protectia consumatorilor si crestere responsabila”, a declarat Brad Garlinghouse, CEO al Ripple, intr-un comunicat.

Orasul-stat Singapore este deja considerat ca fiind in avangarda eforturilor de reglementare a sectorului cripto in regiune. Legislatia privind serviciile de plata – care reglementeaza atat platile traditionale, cat si furnizarea de servicii cripto – este in vigoare din ianuarie 2020. Singapore a intensificat, de asemenea, controlul asupra firmelor cripto. Le-a cerut furnizorilor de servicii cripto sa pastreze in siguranta activele clientilor intr-un trust statutar inainte de sfarsitul anului 2023.

XRP, activul digital al companiei Ripple, a crescut cu aproape 5% raport cu ultimele 7 zile.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani