Grid star
criptomonede

AVERTIZARE DE "FRICA EXTREMA” PE PIATA CRIPTO – Indicele care masoara apetitul pentru risc pe piete prevesteste un posibil dezastru pentru investitorii cripto

Cele mai recente temeri provocate de noua varianta COVID-19 pun presiune din nou pe toate pietele globale. Piata cripto nu face exceptie de aceasta data, cu Bitcoin care face eforturi sa mentina pragul de 46.000 de dolari, in timp ce toate criptomonedele majore sunt „pe rosu”. Indexul „Fear and Greed” (frica si lacomie), care masoara apetitul pentru risc al investitorilor indica luni, 20 decembrie 2021, un moment de „frica extrema” pe piete, care are drept consecinta volatilitatea ridicata a pretului criptomonedelor.

Este agonie pe piata cripto, dupa un sfarsit de saptamana stresant pentru investitori. Bitcoin (BTC) a recuperat cu greu nivelul de 46.000 de dolari, la ora deschiderii tranzactionarii pe bursele americane. Ether se tranzactioneaza la aproximativ 3800 de dolari, iar Binance Coin e la un pas de a scadea sub 500 de dolari.

Varianta Omicron baga spaima in pietele financiare

Temerile investitorilor au fost resuscitate de stirile privind varianta Omicron, care „inroseste” harta globala pe masura ce se raspandeste cu rapiditate, dar si de raportul anual publicat vineri, 17 decembrie, de Consiliul de Supraveghere a Stabilitatii Financiare din Statele Unite (FSOC), care si-a exprimat ingrijorarea cu privire la adoptarea de stablecoins si alte active digitale .

FSOC a aratat ca increderea consumatorilor ar putea fi subminata de factori precum lipsa de lichiditate, lipsa garantiilor adecvate, opacitatea in ceea ce priveste drepturile de rascumparare si atacurile cibernetice, conditii care deseneaza o piata tensionata. In acest context, volatilitatea criptomonedelor ar avea potentialul de a amplifica un soc pentru economie si sistemul financiar, se arata in raport, conform cointelegraph.com.

Cu doar cateva zile in urma, Bitcoin parea ca are perspective optimiste, cand s-a apropiat de 50.000 de dolari, in urma unei declaratii a Fed-ului SUA cu privire la ratele inflatiei. Cu toate acestea, nu a putut depasi acest nivel si a inceput sa piarda din valoare treptat. A scazut sub 46.000 de dolari, un prag pe care l-a sustinut cu greu in acest week-end.

Cu toate acestea, o parte considerabila a comunitatii cripto pare sa creada ca lucrurile nu sunt la fel de sumbre si ca un nou maxim istoric va veni inainte de a se ajunge la minimele de 29.000 de dolari din iulie 2021, potrivit cryptopotato.com

Investitorii cripto vad un nou maxim istoric inaintea prabusirii Bitcoin

Pentoshi, un cunoscut trader anonim si un membru foarte popular al comunitatii de criptomonede, a lansat un sondaj pe Twitter duminica, 19 decembrie, intreband comunitatea daca vede un nou maxim istoric sau o scadere abrupta la 29.000 dolari ca fiind un prim "eveniment” pentru Bitcoin.

Se pare ca majoritatea celor care au votat cred ca un nou maxim istoric va veni inainte de prabusire.

Merita remarcat faptul ca mai este mult timp pana la incheierea sondajului, insa cele 25.000 de voturi deja existente ofera o dimensiune a esantionului destul de rezonabila. 60% dintre oameni cred ca suntem pe drumul catre un nou maxim istoric, in timp ce restul cred ca pretul va retesta minimele de 29.000 dolari pe care le-am vazut in iulie 2021.

Sentiment de "frica extrema” pe piata cripto

Rezultatele sondajului ar putea parea destul de optimiste, dar analiza datelor concrete din binecunoscutul indice cripto "Fear and Greed” (Frica si Lacomie) dezvaluie o imagine complet diferita. Valoarea se afla in prezent intr-o stare de frica extrema.

Indexul analizeaza emotiile si sentimentele investitorilor din diverse surse si le indexeaza in acest indicator special. De asemenea, merita remarcat faptul ca acest set de date este doar pentru Bitcoin si ia in considerare volatilitatea, impulsul pietei, sentimentul retelelor sociale, sondajele, dominatia si tendintele.

In ciuda rezultatelor aparent pozitive din sondajul Twitter mentionat mai sus, piata continua sa scada, deoarece majoritatea criptomonedelor au scazut intre 2% si 10% doar in ultimele 24 de ore.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani