Grid star
eveniment

CITU S-A NUMIT SEF PESTE ROMANIA EDUCATA – Invatamantul este pe maini bune. Premierul, in 2018: "Sa terminam cu aceasta propaganda, invatamantul, prioritatea zero in Romania"

Invatamantul din Romania este pe maini bune: Florin Citu, noul sef al proiectului "Romania educata", dupa ce a preluat stafeta de la presedintele Klaus Iohannis.
Acelasi Citu care in 2018, pe vremea cand nu era premier, declara cu tarie ca: "Trebuie sa terminam cu aceasta propaganda, invatamantul si sanatatea prioritatea zero in Romania. Trebuie sa avem curajul sa spunem ca este momentul ca sectorul privat sa fie prioritatea zero in Romania, si nu invatamantul, nu sanatatea” ( click aici pentru a citi mai multe).

Proiect scos de la naftalina

In urma cu cinci ani, presedintele Iohannis lansa cu surle si trambite proiectul "Romania Educata". De atunci si pana luna trecuta, specialistii Romaniei in educatie au stat prin intalniri, au discutat si au elaborat, sub inaltul patronaj al presedintelui, un material stufos care ar trebui sa fie Biblia invatamantului, care este la pamant.
Dupa cinci ani, Iohannis a scos proiectul de la naftalina si s-a dus la guvern in urma cu doua saptamani, acolo unde a prezidat sedinta: "Sunt convins ca implicarea Executivului va face posibila operationalizarea Proiectului 'Romania Educata' intr-o maniera predictibila si eficienta".
Presedintele nu a pomenit insa despre pozitia premierului din 2018 fata de educatie.

Citu, "premierul educatiei"

Lucrurile intra, teoretic, in linie dreapta, iar proiectul "Romania educata" va fi implementat sub conducerea lui Florin Citu.
Astfel, acesta a semnat decizia de infiintare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementarii proiectului. Conducerea este asigurata de primul-ministru care pe vremea cand nu ocupa aceasta functie nu era de parere ca educatia trebuie sa fie prioritatea zero. Si nici sanatatea!

Iata declaratia premierului Citu:

"In urma cu doua saptamani, cand presedintele Klaus Iohannis a prezidat sedinta de guvern, am anuntat un calendar pentru implementarea proiectului "Romania Educata", proiect care a fost asumat de Guvernul Romaniei. Astazi am semnat decizia de infiintare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementarii proiectului "Romania Educata". Stiti foarte bine ca este un proiect foarte important pentru noi. In PNRR sunt alocate peste 3,6 miliarde de euro pentru acest proiect.
Din comitet fac parte Ministerul Educatiei, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Ministerul Finantelor, Ministerul Justitiei, Ministerul Sanatatii, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului si Sportului.
In plus, la lucrari participa, in calitate de membri, vicepremierii Guvernului, conducerea este asigurata de prim-ministru, in calitate de presedinte si de ministrul educatiei, in calitate de vicepresedinte. Administratia Prezidentiala are un statut de invitat permanent, dar, foarte important, la lucrarile comitetului pot participa, in calitate de invitati, experti in educatie si reprezentanti ai societatii civile. Contez foarte mult pe aportul acestora, experti in educatie si reprezentatii societatii civile, la implementarea cu succes a acestui program".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani