Grid star
eveniment

ORDIN PENTRU SEFII BUGETARILOR – Platile lunare efectuate in perioada noiembrie-decembrie la cheltuielile de investitii trebuie sa fie cel mult la nivelul mediei platilor efectuate in perioada ianuarie-septembrie

Sefiilor din institutiile bugetare li se traseaza sarcini printr-un proiect OUG facut de Finante. Este vorba despre platile pe care trebuie sa le faca. Printre altele, se plafoneaza platile, in anumite conditii.

Potrivit proiectului, conducatorii autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare si subordonare, au obligatia de a dispune masurile necesare asfel incat platile lunare efectuate in perioada noiembrie-decembrie la cheltuielile de investitii sa fie cel mult la nivelul mediei platilor efectuate in perioada ianuarie-septembrie, in limita bugetului aprobat.

Procedura care se aplica cand nu sunt bani

Proiectul OUG prevede ca in situatii exceptionale si temeinic justificate, Guvernul poate aproba pe baza de memorandum depasirea limitelor de plati pentru cheltuielile de investitii.

"Pentru autoritatile administratiei publice locale memorandumul este initiat de Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Administratiei. Se propune ca, in situatia epuizarii creditelor bugetare disponibile in anul in curs, prevazute in bugetul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei pentru finantarea Programului national de constructii de interes public sau social, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei sa instiinteze Compania Nationala de Investitii cu privire la aceasta.

Dupa primirea instiintarii C.N.I. dispune masurile necesare evitarii inregistrarii de arierate, respectiv sistarea livrarii de bunuri, prestarea de servicii, executia de lucrari sau continua implementarea obiectivelor de investitii din surse proprii sau alte surse legal constituite".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani