Grid star
eveniment

INVESTITII REFUZATE DE PARLAMENTARI – Proiectul de lege prin care se alocau bani pentru sistemul medical a picat la vot (Document)

Senatul a respins proiectul de lege initiat de mai multi parlamentari ai Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR) , formatiune condusa de George Simion (foto), cu privire la implementarea programului „Alexandru Pesamosca”. Initiativa prevede acordarea unui ajutor nerambursabil de pana la 5.000.000 euro pentru investitii in sistemul medical. Initiativa urmeaza sa fie dezbatuta in Camera Deputatilor, for decizional.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului initiat de AUR, se propune sustinerea financiara a investitiilor private in extinderea, constructia si/sau infiintarea, amenajarea si dotarea de unitati sanitare. Sustinerea financiara consta atat intr-un ajutor nerambursabil privind o parte din cheltuielile eligibile, dar si garantarea de catre stat a unei parti din creditul utilizat de catre investitor pentru extinderea, constructia, si/sau infiintarea, amenajarea si dotarea de unitati sanitare.

Iata ce prevede initiativa AUR:

a) ajutor nerambursabil de pana la 5.000.000 euro din cheltuielile eligibile, pentru extinderea, constructia si/sau infiintarea, amenajarea si dotarea de unitati sanitare, platit investitorului dupa terminarea lucrarilor si obtinerea autorizatiei de functionare provizorie de la Ministerul Sanatatii, in baza documentelor justificative;

b) garantie in numele si contul statului prin Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si prin Fondul Roman de Contragarantare, de maximum 50% din valoarea creditului contractat de investitor, excluzand dobanzile si comisioanele aferente.

Conditia este ca aceste credite sa finanteze exclusiv cheltuieli eligibile aferente proiectului, in cazul in care se apeleaza la finantarea integrala sau partiala a acestor cheltuieli prin creditare.

In aceasta categorie intra atat creditul-punte acordat pentru finantarea ajutorului nerambursabil, cat si creditul de co-finantare, acordat pentru finantarea cheltuielilor eligibile neacoperite de ajutorul nerambursabil.

*Cititi aici expunerea de motive a propunerii legislative pentru implementarea programului „Alexandru Pesamosca”

*Cititi aici proiectul privind implementarea programului „Alexandru Pesamosca”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani