Grid star
eveniment

PRIMARIA CAPITALEI PUNE LA BATAIE 3 MILIOANE DE LEI - Maximum 75 mii lei de beneficiar: “Primul venit, primul servit”

Dosarele pentru obtinerea de granturi destinate sectorului cultural independent din Capitala, in valoare maxima 75.000 de lei pe beneficiar, vor putea fi depuse in perioada 1-14 septembrie.

Primaria Capitalei condusa de Nicusor Dan (foto) anunta ca a fost publicat calendarul si ghidul solicitantului in cadrul programului „Sustinem sectorul cultural independent in Bucuresti". Cei interesati pot consulta Ghidul Solicitantului privind accesarea schemei de ajutor de stat care a fost publicat pe site-ul institutiei: https://www.pmb.ro/…/get-public-interest…/2021/135 .
Programul este destinat ajutorarii sectorului cultural independent afectat de criza sanitara, prin alocarea de fonduri in valoare totala de 3 milioane de lei, fiind prevazuta acordarea unui sprijin financiar nerambursabil in valoare de maximum 75 mii lei/ beneficiar, care se aloca o singura data. Finantarea se realizeaza in ordinea primul venit – primul servit pentru beneficiarii eligibili care depun documentatia completa.

Potrivit calendarului de desfasurare a programului, depunerea dosarelor se va face in perioada 1-14 septembrie iar evaluarea acestora va avea loc intre 15-28 septembrie. Semnarea contractelor de finantare este programata pentru perioada 11-25 octombrie.
Potrivit proiectului, beneficiarii eligibili sunt reprezentati de orice entitate, indiferent de statutul juridic si de modul de finantare, inclusiv entitatile non profit, care desfasoara activitati culturale in Bucuresti.

Printre conditiile pe care beneficiarii trebuie sa le indeplineasca se numara:

-Sa aiba sediul social si punctele de lucru in Municipiul Bucuresti;

-Sa fi fost infiintati si sa fi desfasurat activitate cu continut si caracter cultural in domeniul cultural independent cu cel putin doi ani calendaristici consecutivi inainte de data de 01 martie 2020;

-Sa isi mentina activitatea pe o perioada de cel putin 12 luni dupa acordarea prezentei formei de sprijin sub forma de grant.

In cadrul prezentei scheme de ajutor sunt considerate cheltuieli eligibile urmatoarele:

-cheltuieli privind chiria pe baza de contract legal aferenta sediului sau punctului de lucru al beneficiarului pentru perioada august – decembrie 2020, limitate la maximum 20.000 lei/luna/beneficiar;

-cheltuieli cu utilitatile aferente sediului sau punctului de lucru al beneficiarului (energie termica, energie electrica, apa, canalizare, salubritate, gaze naturale) pentru perioada august-decembrie 2020;

-cheltuieli cu salariile pentru maximum 3 angajati ai beneficiarului, pentru aceeasi perioada, la valoarea salariului minim pe economie/angajat/luna. Se vor lua in considerare doar salariatii angajati inainte de data de 01 martie 2020 si care nu au fost in somaj tehnic in perioada august-decembrie 2020;

-cheltuieli privind contributiile catre bugetul statului aferente cheltuielilor cu salariile.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani