Grid star
business capital

CITU SE LAUDA CU INVESTITII NEPRODUCTIVE – Economistul Adrian Caciu: “Cel mai socialist ministru de finante pe care l-a avut Romania in ultimii 30 de ani critica socialistii in timp ce risipeste resursele financiare pe 'cheltuieli' neproductive”

Economistul Adrian Caciu (foto) il acuza pe ministrul de Finante, Florin Citu, ca se lauda cu niste investitii in valoare de 16,1 miliarde de lei care nu sunt decat niste “cheltuieli neproductive”. Caciu remarca faptul ca investitiile facute raman doar niste cheltuieli pana in momentul in care incep sa produca bani.

Adrian Caciu mai atrage atentia asupra faptului ca redistribuirea resurselor este prost realizata si gandita, iar puterea de cumparare scade alarmant. Afirmatia lui Caciu vine in contextul in care nici unul dintre proiectele mari de infrastructura (autostrazi, spitale) nu este finalizat, iar Florin Citu, ministrul Finantelor, deja se lauda cu marile investitii in postari pe Facebook. “In primele 6 luni, in mijlocul celei mai mari crize economice am facut un lucru fantastic (pentru multi imposibil). Am investit o suma RECORD. Cea mai mare suma investita de guvernul Romaniei in primele sase luni -16.1 miliarde lei. Asta inseamna guvernare liberala. Socialistii de la PSD detin recordul rusinii- cele mai mici sume investite doi ani la rand (2017 si 2018)”, scrie Citu pe pagina sa de Facebook.

Iata postarea de pe Facebook a economistului Adrian Caciu de marti, 14 iulie 2020:

Cel mai socialist ministru de finante pe care l-a avut Romania in ultimii 30 de ani critica socialistii in timp ce risipeste resursele financiare pe 'cheltuieli neproductive'.

Recapitulare:

2,3 miliarde lei somaj tehnic (fond somaj, buget asigurari de stat).

3,2 miliarde lei stimul reangajare(fond somaj, buget asigurari de stat)

5,1 miliarde lei kurzarbeit, zilieri, telemunca (fond somaj, buget asigurari de stat, buget de stat)

Total 10,6 miliarde lei.

1% din PIB

Iar daca vorbim de investitii, acea cheltuiala de 16,1 miliarde lei la sase luni ii aduc aminte ca, in raport de alocarea anuala de 50 mld lei este la 32,2% din total si 64,4% din jumatate si nu s-a deschis nici o autostrada noua, spital nou sau nici un element de infrastructura mare nu este finalizat.

Investitiile exista cand sunt gata, sunt functionale, operationale si produc bani.

Pana atunci reprezinta tot cheltuieli neproductive.

Indrazneste sa crezi faptul ca actualul ministru de finante este socialist.

Intrebare pentru el: daca infuzia de bani in angajati inseamna un plus de 546 lei/cetatean raportat la intreaga populatie de ce puterea de cumparare scade?

Nu cumva pentru ca redistribuirea resurselor este prost realizata si gandita?#socialistulnumarulunu

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani