Grid star
companii

COMPENSAREA FACTURILOR LA ENERGIE – Electrica Furnizare, anunt pentru clienti. Cand se acorda facilitatile

Electrica Furnizare face precizari cu privire la modul de acordare a facilitatilor pentru plata facturilor de energie aferente sezonului rece: plafonare, compensare, exceptare de la plata si masuri de protectie a consumatorilor vulnerabili. Compania anunta ca facilitatile neacordate de la inceputul lunii noiembrie 2021 si pana in prezent vor fi oferite clientilor retroactiv si integral.

Potrivit companiei, desi facturile de energie electrica si gaze naturale emise de Electrica Furnizare aferente consumului realizat in intervalul noiembrie 2021-decembrie 2021 nu contin momentan mentiuni cu privire la plafonare, compensare, exceptare de la plata si masurile de protectie a consumatorilor vulnerabili, compania isi asigura clientii de faptul ca vor beneficia de facilitatile prevazute de lege pentru toata perioada de aplicare a acestora:

“Facilitatile neacordate de la inceputul lunii noiembrie 2021 si pana in prezent vor fi oferite clientilor nostri, retroactiv si integral, dupa citirea echipamentelor de masurare a energiei”.

Iata anuntul Electrica Furnizare:

"Avand in vedere atat prevederile OUG 118/2021 modificata si completata cu Legea nr. 259/2021 si OUG 130/2021, cat si ale Legii nr. 226/2021 privind facilitatile acordate consumatorilor de energie electrica si gaze naturale pentru plata facturilor aferente sezonului rece, Electrica Furnizare a demarat o serie de optimizari ale sistemului informatic de facturare care sa permita evidentierea in cadrul facturilor de energie a compensarii, plafonarii, exceptarii de la plata si a masurilor de protectie a consumatorilor vulnerabili.

Promisiunile

Astfel, desi facturile de energie electrica si gaze naturale emise de Electrica Furnizare aferente consumului realizat in intervalul noiembrie 2021-decembrie 2021 nu contin momentan mentiuni cu privire la plafonare, compensare, exceptare de la plata si masurile de protectie a consumatorilor vulnerabili, compania isi asigura clientii de faptul ca vor beneficia de facilitatile prevazute de lege pentru toata perioada de aplicare a acestora. Facilitatile neacordate de la inceputul lunii noiembrie 2021 si pana in prezent vor fi oferite clientilor nostri, retroactiv si integral, dupa citirea echipamentelor de masurare a energiei, odata cu regularizarea consumului pentru intreaga perioada de aplicare a masurilor de sprijin, respectiv noiembrie 2021-martie 2022.
Pentru informatii detaliate cu privire la facilitatile acordate consumatorilor de energie electrica si gaze naturale puteti accesa pagina: www.electricafurnizare.ro/cms/comunicate-de-presa/2021/compensare-plafonare-facilitati/”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani