Grid star
companii

CONSILIUL CONCURENTEI FACE ANCHETA - Iata companiile investigate

Consiliul Concurentei condus de Bogdan Chiritoiu (foto) anunta ca deruleaza o investigatie privind un posibil comportament anticoncurential al unor companii care isi desfasoara activitatea pe piata serviciilor de tratare si eliminare a deseurilor medicale din Romania.
Autoritatea de concurenta precizeaza ca are indicii privind o posibila impartire a pietei serviciilor de tratare si eliminare a deseurilor rezultate din activitati medicale si/sau posibila blocare a accesului pe piata al altor companii concurente.

Iata comunicatul Consiliului Concurentei:

"Consiliul Concurentei deruleaza o investigatie privind un posibil comportament anticoncurential al unor companii care isi desfasoara activitatea pe piata serviciilor de tratare si eliminare a deseurilor medicale din Romania.
Companiile investigate sunt SC Stericycle Romania SRL, SC Mondeco SRL, SC AKSD Romania SRL, SC Bio Hazard SRL, SC Xtreme Ecogreen SRL, SC Loret del Mar SRL, SC Eco Diotti SRL si SC Eco Fire Sistems SRL.
Autoritatea de concurenta are indicii privind o posibila impartire a pietei serviciilor de tratare si eliminare a deseurilor rezultate din activitati medicale si/sau posibila blocare a accesului pe piata al altor companii concurente.
Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile unor companii implicate, documentele ridicate aflandu-se in analiza autoritatii de concurenta, in cadrul procedurii specifice de investigatie. Inspectiile inopinate constituie o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii concurentei.

Analiza Consiliului

Aceasta investigatie a fost declansata ca urmare a indiciilor obtinute in cadrul anchetei sectoriale derulate de autoritatea de concurenta pe piata deseurilor medicale.
Analiza Consiliului Concurentei a aratat ca piata serviciilor de tratare si eliminare a deseurilor medicale este puternic concentrata, trei companii gestionand aprox. 70% din totalul cantitatilor de deseuri medicale in 2019, iar primele cinci aprox. 80%.
De asemenea, in urma analizei autoritatea de concurenta a facut o serie de recomandari, in special din punct de vedere legislatiei, pentru imbunatatirea functionarii sectorului si concurentei in domeniul gestionarii deseurilor medicale".

*Comunicatul Consiliului Concurentei

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani