Grid star
antreprenoriat

CONSTRUCTIILE SI COMERTUL ISI REVIN TIMID – Raportul INS

Constructiile si comertul isi revin timid in urma efectelor devastatoare ale valului pandemic. Cifrele sunt prezentate de Institutul National de Statistica (INS), intr-un raport emis recent.

Potrivit INS, pentru lunile octombrie – decembrie 2020 in sectorul constructiilor se estimeaza o stabilitate relativa a volumului productiei. Asta inseamna un sold conjunctural de 3%.

Tot aici, managerii si antreprenorii din domeniul constructiilor, in ceea ce priveste numarul de salariati, indica o relativa stabilitate. Adica, un sold conjunctural de -1%.

In acelasi context, preturile lucrarilor de constructii este preconizat la o crestere moderata. Ceea ce inseamna, un sold conjunctural de 8%.

Pe locul doi se pozitioneaza comertul

Comertul este un alt sector de activitate care a rezistat valului pandemic. Prin urmare, aici managerii au estimat pentru lunile octombrie – decembrie 2020 o tendinta de crestere moderata a activitatii economice. Asta inseamna, un sold conjunctural de 10%.

In acelasi timp, volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra o crestere moderata. Adica, un sold conjunctural de 13%.

In ceea ce priveste numarul de salariati, angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni (octombrie – decembrie 2020), o crestere moderata. Mai exact, cu un procentaj de 14%.

Totodata, pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza o crestere moderata a preturilor de vanzare cu amanuntul. Este estimat un sold conjunctural de 13%, mai este subliniat in raportul emis de INS.

* Cititi aici Raportul emis de Institutul National de Statistica

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani