Grid star
antreprenoriat

RESTAURANTELE VOR PIERDE 1,5 MILIARDE EURO – Prelungirea starii de alerta va insemna moarte curata pentru restaurante. Presedintele patronatului HORA: „Nu vrem sa stam cu mana intinsa la Guvern”

Daca Guvernul va mentine starea de alerta dupa 15 iunie, va omori pur si simplu sectorul economic al restaurantelor, care deja a fost puternic lovit de criza.

Avertismentul a fost lansat joi, 11 iunie 2020, de catre Dragos Petrescu (foto), presedintele patronatului HORA. El a estimat ca pierderile insumate ale restaurantelor din Romania se vor ridica la 1,5 miliarde de euro la sfarsitul lui 2020, in conditiile in care vanzarile de pana acum sunt la 10-15% fata de aceeasi perioada din 2019.

Dar cel mai grav este faptul ca 30% dintre operatori nu-si vor mai putea redeschide niciodata afacerile, a avertizat Petrescu intr-o declaratie oferita Mediafax. De aceea, ajutorul promis de Guvern pentru acest sector nu schimba cu nimic ecuatia, a adaugat Dragos Petrescu.

Iata afirmatiile presedintelui patronatului HORA:

Vanzarile sunt cu mult sub cele inregistrate anul trecut. Sunt intre 10-15% din capacitate. Deci nu poate sustine industria. Preconizam ca, in acest an, industria va fi la jumatate. Vor fi pierderi in vanzari de 1,5 mld. de euro numai pe zona de restaurante. Circa 30% nu vor putea nu vor putea redeschide vreodata. Nu dorim sa mai stam cu mana intinsa la Guvernul Romaniei. Multumim pentru ajutor, a fost binevenit, dar vrem sa fim lasati sa ne facem treaba”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani