Grid star
antreprenoriat

CIFRELE DEZASTRULUI IN GUVERNAREA PNL – Peste 1 milion de romani nu au locuri de munca. Vedeti care sunt domeniile cele mai afectate (Statistica)

Cam asa arata situatia economica la zi: peste 1 milion de romani nu au in acest moment locuri de munca. Fie ca vorbim despre contracte de munca incetate, fie de contracte de munca suspendate temporar.

Ministerul Muncii, condus de Violeta Alexandru (foto), a prezentat in urma cu cateva zile statistica privind situatia contractelor de munca incetate sau suspendate la data de 28 mai 2020. Iar numarul persoanelor care in acest moment nu muncesc este de 1.025.257.

Concret, la 28 mai 2020, se inregistrau 429.585 de contracte individuale de munca incetate si 595.672 de contracte individuale de munca suspendate. Cele mai afectate domenii sunt industria prelucratoare, hoteluri si restaurante, constructiile, comertul cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motociletelor.

Spre exemplu, in ceea ce priveste contractele individuale de munca incetate, 76.543 erau in industria prelucratoare, 76.543 in comertul cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor, 64.573 in constructii.

Pentru aceleasi domenii, in cadrul contractelor individuale de munca suspendate, situatia arata in felul urmator: 167.073 in industria prelucratoare, 99.182 in hoteluri si restaurante, 93.814 in comertul cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor.


Desigur, trebuie spus ca aceste cifre sunt si efectul blocarii activitatilor economice in perioada de stare de urgenta si stare de alerta. Tocmai de aceea, este de asteptat ca odata cu noile masuri de relaxare, precum redeschiderea teraselor si permiterea turismului la mare, statistica sa se schimbe, in sensul scaderii numarului romanilor cu contracte de munca incetate sau suspendate.

Iata statistica Ministerului Muncii:

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani