Grid star
eveniment

COPIII ROMANI, EXPUSI RISCULULUI DE SARACIE – Cifrele care arata ce se intampla

Aproape jumatate dintre copiii romani sub 18 ani sunt expusi saraciei. In 2021, 24,4 % dintre copiii (cu varsta sub 18 ani) din UE erau expusi riscului de saracie sau de excluziune sociala, comparativ cu 21,1 % dintre adulti (cu varsta de cel putin 18 ani).


Potrivit Eurostat, in randul statelor membre ale UE, in 2021, cele mai mari ponderi ale copiilor expusi riscului de saracie sau de excluziune sociala au fost inregistrate in Romania (41,5 %), Spania (33,4 %) si Bulgaria (33,0 %). Pe de alta parte, cele mai scazute ponderi au fost raportate in Slovenia (11,0 %), Finlanda (13,2 %) si Cehia (13,3 %).

Decalaje

Copiii erau expusi unui risc mai mare de saracie sau de excluziune sociala in comparatie cu adultii din 18 din cele 27 de state membre ale UE. Cele mai mari decalaje intre cele doua grupe de varsta au fost inregistrate in Luxemburg (10,5 puncte procentuale (pp), Romania (8,7 pp), Spania si Austria (ambele 6,8 pp).
In ceea ce priveste adultii, acestia erau expusi unui risc mai mare de saracie sau de excluziune sociala in comparatie cu copiii din 9 state membre (Letonia, Estonia, Danemarca, Croatia, Slovenia, Lituania, Tarile de Jos, Finlanda si Polonia). Cele mai mari decalaje intre cele doua grupe de varsta dintre aceste 9 tari au fost observate in Letonia (7,4 puncte procentuale), Estonia (6,0 pp) si Danemarca (4,0 puncte procentuale).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani