Grid star
banci

CREDITE PENTRU MEDIUL DE AFACERI – Oferta CEC Bank pentru antreprenori: De cinci ori subventia

CEC Bank, institutie cu capital de stat, in parteneriat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), lanseaza finantarile pe baza subventiilor Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pe 5 ani, acestea putand fi accesate, in premiera, si de catre fermierii din sectorul zootehnic.

Astfel, fermierii vor putea obtine pana la de 4,5 ori subventia anuala APIA pentru cultivarea suprafetelor si pentru cresterea animalelor, in baza adeverintei APIA aferenta primului an si cu garantia FGCR.

"Accesul fermierilor din Romania la finantare a fost si este o preocupare continua pentru CEC Bank. Dupa ce anul trecut am lansat cu succes De trei ori subventia, in acest an extindem programul la De cinci ori subventia si, in plus, adaugam printre beneficiari si fermierii din zootehnie. Sustinerea dezvoltarii mediului antreprenorial din agricultura locala este o prioritate pentru banca noastra”, a declarat directorul CEC, Bogdan Neacsu.

Dobanda perceputa

Beneficiarii noului credit CEC Bank sunt producatorii agricoli din cultura mare, crestere pasari, crestere porcine, ameliorare rase (ovine) sau zootehnie (vaci de lapte, carne etc.). Prin creditele in baza subventiilor APIA pe 5 ani pentru cultivarea suprafetelor sau cresterea animalelor se pot obtine sume de 4,5 ori subventia anuala APIA (90% din subventia pe fiecare an). Finantarile au o dobanda de: ROBOR 6M + 2%, la care se adauga comisionul de acordare de 0,75% din suma finantata, perceput o singura data si comisionul aferent garantiei FGCR. Banca nu percepe comision de administrare. Garantiile FGCR pot acoperi pana la 80% din valoarea finantarilor.

Regulile bancii

In cazul fermierilor care au accesat deja finantari in baza adeverintelor APIA pe 2023, se pot obtine credite pentru urmatorii patru ani. In plus, fata de precedentul produs, noul produs de finantare se adreseaza si fermierilor care activeaza in sectorul zootehnic. In cadrul sectorului zootehnic, perioada maxima de acordare va fi de 5 ani, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2028. Pentru acest sector, criteriile de eligibilitate cer clientului ca incasarile acestuia prin APIA in sectorul zootehnic sa fie de minimum 3 ani, iar legat de valoarea finantarii, suma minima cuvenita din valoarea subventiei pentru anul de referinta conform adeverintei APIA va fi de 100.000 de lei. CEC Bank acorda creditele pe baza subventiilor APIA pe 5 ani fermierilor care cultiva suprafete agricole mari (minimum 50 de hectare) si au un istoric de cel putin 3 ani (incasare subventii/finantari APIA).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani