Grid star
eveniment

CRESTEREA VARSTEI DE PENSIONARE – Maxim sase ani se vor bucura romanii de pensie daca Guvernul Citu va schimba legea (Document)

S-a discutat mult in spatiul public in ultimele luni depre o posibila crestere a varstei de pensionare a romanilor analizata de guvernanti, vehiculandu-se ca s-ar dori ca romanii sa iasa la pensie la 70 ani.

Chiar liderul PSD Marcel Ciolacu anunta ca Guvernul condus de Florin Citu a transmis la Bruxelles ca intentioneaza sa nu mai aplice legea care prevede marirea pensiilor si sa mareasca varsta de pensionare (click aici pentru a citi).

Cifre oficiale

Daca varsta de pensionare s-ar mari la 70 ani, romanii ar mai apuca sa se bucure de pensie maxim sase ani, avand in vedere speranta de viata la nastere.

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), in 2020, speranta de viata la nastere a ajuns la 76,11 ani, in crestere cu 0,14 ani fata de anul anterior, femeile avand o durata medie a vietii mai mare cu 7,21 ani decat barbatii.

INS precizeaza (vezi facsimil) ca datorita nivelului diferentiat al mortalitatii pe medii de rezidenta inregistrat si in anul 2020, durata medie de viata a populatiei din mediul urban a fost superioara celei din mediul rural, cu 3,03 ani. Pentru ambele sexe, durata medie a vietii in mediul urban a fost mai mare decat cea din rural, diferente mai accentuate inregistrandu-se pentru populatia masculina (3,40 ani) fata de cea feminina (1,94 ani).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani