Grid star
eveniment

CULTURA IN MOARTE CLINICA – Grup de lucru constituit la cel mai inalt nivel, pentru salvarea sectorului cultural

Cultura se afla in moarte clinica. Nu este titlul unei carti, ci este o realitate trista. Concret, in urma inchiderii institutiilor de cultura, a fost constituit un Grup de lucru alcatuit din oficiali de la cel mai inalt nivel guvernamental, pentru a identifica solutii economice, in vederea salvarii sectorului cultural.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Culturii, joi, 08 octombrie 2020, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul culturii Bogdan Gheorghiu si specialisti din Ministerul Culturii si Ministerul Finantelor Publice s-au intalnit cu reprezentanti ai sectoarelor culturale care au avut de suferit in urma crizei COVID.

In acest context, discutiile s-au concentrat pe gasirea celor mai bune variante de sprijin economic, pentru a proteja operatorii culturali, in aceasta perioada de noi restrictii, si identificarea solutiilor tehnice in perspectiva acordarii unei noi scheme de ajutor de stat.

Iata precizarile celor doi oficiali ai Guvernului Romaniei:

Raluca Turcan:

“Am mai avut astfel de intalniri, ce au devenit o practica in aceste vremuri grele pentru a lua decizii rapid si eficient. Analizam si alte modele de bune practici, asa cum a procedat Germania si luam in considerare recomandarile Comisiei Europene, pentru a le adapta situatiei noastre. In urmatoarele saptamani vrem sa avem un document de lucru care sa poata fi pus in consultare publica. Trebuie sa gandim un sprijin real pentru intreaga industrie, de la organizatorii de evenimente mari si pana la personalul tehnic, la industria conexa sau chiar artistii care sunt implicati in evenimente culturale mai mici”.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii:

Situatia sanitara este grava, iar restrictiile au impact major asupra activitatilor culturale. Dupa cum vedeti, am organizat imediat un grup de lucru, pentru ca trebuie sa asiguram continuitatea activitatilor si sa securizam financiar lucratorii culturali din toate sectoarele creative. Ne dam seama cat de importanta este implicarea Guvernului in a le oferi sprijin financiar si cat de important este domeniul cultural - creativ. De aceea, noi, ca Minister al Culturii, ne oferim sa administram viitoarea schema de ajutor de stat. Saptamana viitoare vom avea din nou o intalnire cu acest grup de lucru”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani