Grid star
companii

CUMPARATORI PENTRU ACTIUNILE HIDROELECTRICA - Trei investitori romani s-au angajat deja sa achizitioneze actiuni de 2,24 miliarde lei lei (Document)

Interes major pentru actiunile Hidroelectrica, societatea fiind cunoscuta ca "Perla Coroanei. A fost incheiat un acord care prevede cumpararea de actiuni.

Fondul Proprietatea, detinatorul celor 17,84 de actiuni la Hidroelectrica scoase la vanzare, anunta ca trei grupuri de investitori institutionali romani au fost de acord sa fie investitorii principali in cadrul Ofertei si au incheiat un acord de investitii cu Hidroelectrica si Fondul. Investitorii Principali s-au angajat sa achizitioneze in total 2,24 miliarde RON in actiuni la Pretul de Oferta, sub rezerva anumitor conditii uzuale. Imediat dupa admitere, actiunile Hidroelectrica vor fi incluse in indicele BET al BVB.

Potrivit Fondului, intervalul orientativ al pretului cerut in cadrul Ofertei a fost stabilit intre 94 RON si 112 RON pe Actiune Oferita (“Intervalul Pretului de Oferta”), ceea ce corespunde unei capitalizari de piata de la 42.281.441.298 de RON pana la 50.377.887.504 de RON (de la 8,524,484,133 de EUR pana la 10,156,832,158 de EUR).

Decizia ASF

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat prospectul aferent ofertei publice de vanzare pentru un numar de pana la 78.007.110 actiuni reprezentand 17,34% din numarul total al actiunilor emise de Hidroelectrica – societatea emitenta.

Cu o cifra de afaceri de 9,12 miliarde de lei si un profit de 4 miliarde de lei in 2022, Hidrolectrica este una dintre cele mai mari companii energetice din Europa de Sud-Est si este cel mai mare producator de energie electrica din regiune. Compania este furnizor de electricitate pentru sute de mii de clienti casnici si industriali.

*Cititi aici informatiile oferite de Fondul Proprietatea

 

 

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani