Grid star
eveniment

DECIZIE PRIVIND BONURILE DE MASA – Ministerul de Finante are la dispozitie o saptamana

Ministerul de Finante are la dispozitie o saptamana pentru limitarea comisioanelor firmelor care elibereaza tichete de masa. Guvernul Ciolacu a aprobat proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii si asigurarea echitatii fiscale in Romania, dupa ce au fost dezbatute observatiile de la ministerele avizatoare.

Fata de forma lansata in consultare publica de Ministerul Finantelor, (click aici si aici pentru a citi mai multe), s-au facut cateva modificari.

Iata care sunt, potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Mihai Constantin:

- bonurile de masa vor fi acordate ca si pana acum, insa Ministerul de Finante are termen o saptamana pentru a propune Executivului un proiect de ordonanta de urgenta care va limita comisioanele implicate in acest proces de distributie a bonurilor de masa:

-taxa pe valoare adaugata pentru biletele la spectacole, concerte, evenimente culturale si sportive, va fi de 9%.

Impozitul pe multinationale

Constantin a facut precizari si in ceea ce priveste calculul impozitului pentru companiile multinationale. Astfel, din totalul cifrei de afaceri, pe langa investitii, vor fi scazute si accizele care reprezinta, de asemenea, o taxa, iar impozitul va ramane la 16 procente din profit, dar nu mai putin de 1% din cifra de afaceri.

"Pentru institutiile de cultura cu mai putin de 50 de angajati, oportunitatea de comasare va reveni autoritatilor locale. A fost, de asemenea, eliminat pragul de 2,5% din bugetul autoritatilor locale, pentru care acestea pot finanta evenimente culturale sau sportive sau recreative.

Pragul de 2,5% este insa din fondurile colectate in nume propriu la nivelul acestor autoritati locale. In scurt timp, proiectul va fi trimis catre Parlament pentru formularea de amendamente, in termenul care va fi stabilit in sedinta comuna a birourilor permanente de la Senat si Camera Deputatilor. Ulterior, in cadrul unei noi sedinte de guvern, vor fi dezbatute si incorporate amendamentele acceptate, urmand ca guvernul sa-si asume raspunderea in parlament pe acest proiect, in sedinta comuna a celor doua camere, potrivit reglementarilor constitutionale”, a declarat Mihai Constantin.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani