Grid star
eveniment

LEGE PENTRU VIITOARELE MAMICI – A trecut fara sa fie votata. Iata ce facilitati se ofera (Document)

Senatul a adoptat tacit proiectul de lege care prevede ca femeile insarcinate si persoanele insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani au prioritate la casieriile unitatilor comerciale publice si private, precum si la serviciile oferite de acestea. Termenul s-a implinit in 7 iunie 2023.

Potrivit legii adoptate, se va acorda prioritate la casieriile institutiilor publice, precum si la serviciile oferite de acestea, femeilor insarcinate, persoanelor insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani, cu exceptia cazurilor in care institutiile publice detin case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane.

Se mai arata si ca angajatii unitatilor comerciale, precum si cei ale institutiilor publice si private au obligatia de a prezenta la casele de marcat/ casierii afise la vedere care sa prevada acordarea de prioritate femeilor insarcinate, persoanelor insotite de copii cu varsta de pani la 5 ani, cu exceptia cazurilor in care acestea detin case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane.

Locuri de parcare dedicate

In spatiile de parcare de pe langa cladirile institutiilor publice si ale unitatilor comerciale publice si private, precum si in spatiile de parcare organizate, vor fi amenajate, rezervate si semnalizate cel putin 4% din numarul total al locurilor de parcare, dar nu mai putin de doua locuri, pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de femeile insarcinate si/ sau persoanele insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani