Grid star
eveniment

DECIZIE PRIVIND CARDURILE DE ENERGIE – S-a obtinut acordul Comisiei Europene. Iata ce se intampla cu banii incasati

Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi pana la 31 martie 2024, dupa ce Romania a obtinut acceptul Comisiei Europene. Initial, Posta anuntase ca acestea vor mai putea folosite pana la 27 decembrie 2023.

Ministrul Investitiilor, Adrian Caciu, a precizat pe facebook ca se vor initia demersurile de modificare a legislatiei nationale pentru ca acordul incheiat cu autoritatile de la Bruxelles sa fie rapid implementat.

Iata anuntul facut de Adrian Caciu:

O veste buna pentru cei aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie:

Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi pana la data de 31 martie 2024 astfel incat gospodariile vulnerabile sa aiba resursele necesare pentru a trece cu bine si peste iarna care incepe.

In urma discutiilor cu reprezentantii Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilitatii cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024.

In acest sens, in aceste zile, initiem demersurile de modificare a legislatiei nationale pentru ca acest acord sa fie rapid implementat.

Compensarea preturilor la energie este o masura importanta prin care asiguram sprijin familiilor vulnerabile si ne mentinem angajamentele luate, asa cum e normal”.

Sprijinul acordat populatiei vulnerabile pentru compensarea preturilor la energie este in valoare de 1.400 lei, banii finnd acordati in doua transe, ultimii bani fiind virati in septembrie.

Cine se incadreaza

Pot beneficia de ajutoarele pentru facturile la energie/ incalzirea locuintei urmatoarele categorii de persoane vulnerabile:

• pensionarii cu varsta egala sau mai mare de 60 de ani si cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;

• pensionarii cu pensie de invaliditate, cu venituri lunare realizate mai mici sau egale cu 2.000 lei;

• persoanele (copii si adulti) incadrate in grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;

• familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei;

• familiile si persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, in conditiile Legii 416/2001 privind venitul minim garantat.

In cazul in care la un loc de consum domiciliaza sau au resedinta mai multi beneficiari de sprijin, ajutorul pentru compensarea pretului la energie se acorda o singura data pe loc de consum, cu conditia ca locul de consum sa coincida cu domiciliul/ resedinta beneficiarului de sprijin.

Beneficiarii pot plati facturile cu cardurile de energie:

• Direct la postas;

• La orice oficiu postal din mediul urban sau la oficiul postal in raza caruia isi are domiciliul beneficiarul, in mediul rural;

• Online, prin intermediul aplicatiei informatice a Companiei Nationale Posta Romana.

 

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani