Grid star
eveniment

USR CALCA IN PICIOARE PNL – Atac de ultima ora

USR-PLUS , formatiune condusa de Dan Barna si Dacian Ciolos calca in picioare Partidul National Liberal condus de Ludovic Orban.

Vlad Voiculescu, unul din liderii USR-PLUS a acuzat marti, 10 octombrie 2020 Guvernul PNL ca unele masuri luate impotriva combaterii COVID, cum ar fi inchiderea pietelor sau scolilor nu au fundamentare stiintifica, si ca masurile luate la inceputul saptamanii au venit prea tarziu.

Voiculescu ii acuza pe guvernanti ca sunt mai preocupati de rezultatul alegerilor din 6 decembrie decat de orice altceva, si ii atentioneaza ca au o responsabilitate in cveea ce fac.

Avem un soft loockdown din 9 noiembrie si avem niste autoritati care sunt mai preocupate de rezultatul alegerilor din 6 decembrie decat de orice altceva. Avem, de asemenea, spitale nepregatite. Avem spitale modulare care nu sunt incalzite si construite in asa fel incat nu vor putea fi incalzite. - Vlad Voiculescu

Iata declaratiile facute de Vlad Voiculescu:

“Vreau sa va spun cateva cuvinte despre masurile luate de autoritati. Exista o responsabilitate a celor care ne conduc. Exista o responsabilitate a autoritatilor. Masurile pe care autoritatile le-au luat incepand cu ziua de luni au venit tarziu.

Suntem pe o sanie care coboara pe un munte, iar cei care conduc sania sunt mai preocupati sa treaca printr-o poarta, pentru ca la acea poarta se face o poza, iar respectiva poza se face pe 6 decembrie. In felul acesta vad eu actiunile Guvernului din ultimele 6 luni, in felul asta mi se pare ca se comunica in continuare.

Peste 2-3 saptamani, cand o sa vedem rezultatele actualelor masuri vom fi cu o saptamana inaintea alegerilor. Nu va lua nimeni alte masuri inaintea alegerilor, iar apoi va dura inca cateva saptamani pana ce vom avea un nou Guvern. Daca vom ajunge la peste 10.000 de cazuri pe zi, acest nivel este nesustenabil pentru sistemul de sanatate din Romania. Faceti dumneavoastra calculele si vedeti ce inseamna 5-6 saptamani.

Unele masuri nu au fundamentare stiintifica. S-a vorbit despre inchiderea pietelor, o masura care nu are fundamentare stiintifica. S-a vorbit despre inchiderea scolilor si stim ca suntem singura tara care a inchis scolile cu totul.

Foarte multe tari se limiteaza la inchiderea scolilor doar pentru cei care depasesc clasa a v-a. Exista mai multe studii care ne arata ca nivelul de transmitere in scoli, mai ales la copii pana in 12-13-14 ani este minima. Mult redusa!. Da, sistemul sanitar este la limita, si putem vorbi de masuri drastice ca inchiderea scolilor. Dar nu trebuia sa ajungem aici.

Alte masuri precum inchiderea parcurilor noaptea recunosc ca imi este greu sa le inteleg. Suntem in prag de iarna si nu mi s-a parut ca ar fi pline parcurile noaptea.

Avem un soft loockdown din 9 noiembriesi avem niste autoritati care sunt mai preocupate de rezultatul alegerilor din 6 decembrie decat de orice altceva. Avem, de asemenea, spitale nepregatite. Avem spitale modulare care nu sunt incalzite si construite in asa fel incat nu vor putea fi incalzite”.
 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani