Grid star
eveniment

1.500 LEI IN PLUS PENTRU DIRECTORII DE SCOLI – Initiativa apartine UDMR: "Asigurarea unui salariu corect”

Initiativa legislativa pentru cresterea salariilor directorilor de scoli. Deputatul UDMR Szabo Odon a depus un amendament la Proiectul de Lege privind aprobarea OUG 57/2023 pentru stabilirea unor masuri privind salarizarea personalului din sistemul national de invatamant de stat (click aici pentru a citi prevederile OUG).

Amendamentul prevede cresterea salariului pentru directorii de scoli cu 1.500 de lei brut. In majoritatea institutiilor, cu aceasta suma, directorii de scoli ar urma sa primeasca salariul cel mai mare, fata de situatia actuala.

Munca suplimentara

"Fara activitatea eficienta a unui director nu poate exista o scoala buna si de calitate. Un director de scoala trebuie sa fie responsabil pentru functionarea zilnica a scolii, dar, pe langa aceasta are si responsabilitatea de planificare strategica, management financiar al personalului, programele educationale, licitatiile, situatia elevilor si relatiile cu parintii, securitatea si infrastructura scolii, sustinerea legaturii cu autoritatile locale, evenimentele si proiectele scolare si multe alte domenii. Directorul lucreaza si in vacanta si de multe ori nu-si poate lua nici concediu si totusi in majoritatea cazurilor, responsabilitatea si munca suplimentara pe care le realizeaza nu sunt recompensate.

Acesta este motivul pentru care am elaborat acest amendament, care prevede cresterea salariului cu 1500 de lei brut. In majoritatea institutiilor, cu aceasta suma, directorii de scoli ar urma sa primeasca salariul cel mai mare, fata de situatia actuala”, a declarat Odon.

Potrivit UDMR, datorita situatiei actuale inechitabile, mii de sefi de institutii au lansat petitii si sute au amenintat ca vor demisiona din functii. Formatiunea sustine ca propunerea lui Odon ar fi solutia pentru rezolvarea situatiei actuale.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani