Grid star
eveniment

GUVERNUL A MAJORAT SALARIILE – Angajatii din constructii, agricultura si industria alimentara vor primi mai multi bani (Document)

Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata pentru domeniile constructii, sectorul agricol si industria alimentara. Este vorba despre aproape 600.000 de angajati.

Actul normativ stabileste noile valori ale salariului minim in constructii, agricultura si industria alimentara, care se vor aplica incepand cu veniturile aferente lunii noiembrie.

Astfel, in sectorul constructiilor, salariul minim brut va fi de 4.582 de lei, iar in domeniul agricol si in industria alimentara salariul minim brut va fi 3.436 de lei. Potrivit Executivului, aceste valori au fost stabilite prin consultari cu sindicatele si patronatele, in cadrul Consiliului National Tripartit si pentru Dialog Social.

Aproape 600.000 de romani vor incasa mai mult

In prezent, salariul minim brut in constructii este de 4.000 de lei, iar in sectorul agricol si industria alimentara este de 3.000 de lei. De majorarea salariului minim brut in domeniul constructiilor vor beneficia 423.110 salariati, iar in sectorul agricol si industria alimentara 168.000 de salariati, potrivit estimarilor.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani