Grid star
eveniment

S-A ALES PRAFUL DE AUTOSTRADA UNIRII – „A fost doar o promisiune de campanie... Nepasarea PNL se observa cel mai bine acum”

Autostrada Iasi-Targu Mures – cunoscuta si ca Autostrada Unirii – a fost o simpla promisiune de campanie a liberalilor, pe care PNL a aruncat-o de mult in uitare.

Iar nepasarea regimului Iohannis-Orban se observa cel mai bine acum, cand in Planul National de Redresare si Rezilienta judetul Iasi nu apare cu nici macar un proiect.

Acuzatia a fost lansata vineri, 27 noiembrie 2020, de catre Maricel Popa (foto 2), fost presedinte al Consiliului Judetean Iasi si candidat al PSD Iasi pentru Senat la alegerile din 6 decembrie 2020.

Popa atrage atentia ca administratia PNL nu a facut mai nimic pentru Iasi nici in perioada 2012-2016, ritmul de dezvoltare a infrastructurii judetului fiind mult sub cel din perioada administratiei PSD a anilor 2016-2020.

Nici acum nu sunt prea mari sperante, primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, si seful CJ Iasi, Costel Alexe, neavand un cuvant de spus la nivelul conducerii centrale a PNL, subliniaza Maricel Popa.

Redam intregul comunicat al candidatului PSD Maricel Popa:

Maricel Popa, presedintele PSD Iasi si candidat la Senat: Modernizarea infrastructurii rutiere a fost o prioritate pentru administratia social-democrata!

Cand iesenii mi-au incredintat mandatul de presedinte al Consiliului Judetean, in iunie 2016, am promis ca pana in 2020, o treime din drumurile judetene vor intra intr-un poces de modernizare. Am promis 350 km de drumuri. Pana la incheierea mandatului meu, au fost finalizate sau angajate lucrari, respectiv obtinute finantari certe pentru peste 400 km de drumuri judetene. La acestea, s-au adaugat 114 proiecte de reabilitare a drumurilor comunale si satesti, finantate in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala. Valoarea totala a investitiilor in infrastructura rutiera judeteana s-a ridicat la peste 1,3 miliarde lei. Nu a existat comuna, indiferent de culoarea politica a primarului, care sa nu fi beneficiat de macar un proiect de reabilitare a drumurilor.

Spre comparatie, in mandatul inceput in 2012, in care conducerea CJ a fost asigurata de PNL, ritmul lucrarilor abia daca a ajuns in medie la 5 km de drum judetean modernizat anual. Iar actuala administratie liberala, abia ajunsa la putere, arata deja care ii vor fi prioritatile in urmatorii patru ani.

Pe ordinea de zi a sedintei in plen a CJ de miercuri s-au aflat doar trei proiecte referitoare la drumurile judetene. Doua presupun continuarea proiectelor a doua drumuri incepute in timpul administratiei PSD, DJ 208F Heci - Tatarusi – Iorcani si DJ 249A Manzatesti – Ungheni. Singurul proiect nou se refera la un drum care vizeaza exclusiv o comuna condusa de un primar PNL, respectiv DJ 281B Borosoaia – Plugari. Evident, nu se ofera niciun argument pentru care acest drum a fost preferat altelor si nici nu se explica de ce acest drum, care leaga un singur sat de centrul comunei ar fi prioritar fata de altele, ce intereseaza mii de cetateni. PNL isi da arama pe fata in fiecare zi.

Sa nu mai vorbim despre proiectele care vizeaza infrastructura mare. Autostrada Iasi – Targu Mures, soseaua de centura a Iasului au fost doar promisiuni de campanie aruncate iesenilor pentru a aduna voturi. Nepasarea liberala se observa cel mai bine acum, cand in Planul National de Redresare si Rezilienta, Iasul nu apare nu nici macar un proiect. Mihai Chirica si Costel Alexe nu au niciun cuvant de spus la Bucuresti. Pactul lor a fost doar unul electoral. Pentru a pune mana pe putere si pentru a conduce municipiul si judetul in beneficiul camarilei imobiliare.

Liberalii nu conduc pentru toti iesenii, ci doar pentru cei cu carnet galben!

Asadar, va invit, dragi ieseni, ca pe 6 decembrie, sa ii sanctionam la vot pe cei care au promis si nu s-au tinut de cuvant. Va invit sa votam pe cei care au dublat salariile, pensiile si au adus siguranta unui trai mai bun pentru romani. Va invit sa votam echipa social-democrata!”

comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT ORGANIZATIA JUDETEANA IASI, cod mandatar financiar 11200020

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani