Grid star
eveniment

RENOVAREA CLADIRILOR: BUGETUL – Statul pune la bataie milioane de euro. Banii, din PNRR

In primele ore de la lansarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru Valul renovarii au fost depuse 1.503 de cereri de finantare, in valoare totala de 2,34 miliarde de euro – anunta ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltarii a lansat luni, 10 octombrie 2022, cea de-a doua runda de apel, cu un buget disponibil de 985.405.000 de euro, pentru proiecte care vizeaza eficientizarea energetica si consolidarea seismica a blocurilor de locuinte si a cladirilor publice, cu finantare din Planul National de Redresare si Rezilienta, gestionat de Ministerul Dezvoltarii.

Cererile depuse

Cele mai multe cereri au fost depuse pentru renovarea integrata a cladirilor publice, pentru renovarea energetica moderata a cladirilor rezidentiale multifamiliale, precum si pentru renovarea energetica moderata a cladirilor publice la nivel local.
Cererile de finantare pot fi depuse exclusiv online, de catre autoritatile publice, pe site-ul ministerului www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, pana la data de 23 octombrie 2022, ora 23:59, iar termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare si contractare este 31 decembrie.

Programul de renovare a cladirilor derulat de Ministerul Dezvoltarii este de succes, fapt care se arata in numarul mare de cereri depuse. A fost un program transparent, bine pregatit, astfel ca beneficiarii au accesat rapid si eficient fondurile”, a declarat ministrul Dezvoltarii. 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani