Grid star
eveniment

STUDENTII IL DESFIINTEAZA PE CITU - „Nu ne dati si alte motive pentru o decizie drastica”

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) acuza dur Guvernul condus de Florin Citu dupa eliminarea gratuitatilor la transport.

UNSAR reclama ca dupa multiplele intalniri cu reprezentanti ai guvernului si partidelor din coalitie, a ramas cu esenta ideologiei actualului executiv – "unele schimbari se fac doar pentru ca puterea este nelimitata iar perspectivele celor afectati nu sunt valoroase".

Studentii mai acuza ca in urma discutiilor cu Partidul Social Democrat, un amendament menit sa opreasca eliminarea gratuitatii calatoriilor feroviare pentru studenti a fost depus, insa acesta a fost respins de guvernarea de dreapta.

Iata comunicatul UNSAR:

„Aceasta calatorie a inceput cu gratuitatea totala, a continuat cu propunerea gratuitatii doar intre centru universitar si domiciliu, iar in final cu 50% gratuitate pe an calendaristic. Guvernul Romaniei, in frunte cu prim-ministrul Florin Citu, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Kelemen Hunor, alaturi de liderul PNL Ludovic Orban au ales sa execute economii, fara dialog, doar cu idei fixe, pe spatele studentilor care se gandesc de cativa ani daca Romania mai merita o sansa.

Comunicarea nu pare sa fie punctul forte al actualului Guvern al Romaniei, condus de catre prim-ministrul Florin Citu, iar acest fapt este sustinut de campania de inlaturare a unui beneficiu care a salvat buzunarele a mii de studenti romani. Dupa multiplele intalniri cu reprezentanti ai guvernului si partidelor din coalitie, am ramas cu esenta ideologiei actualului executiv – unele schimbari se fac doar pentru ca puterea este nelimitata iar perspectivele celor afectati nu sunt valoroase.

PSD a vrut, dreapta nu!

In urma discutiilor cu Partidul Social Democrat, un amendament menit sa opreasca eliminarea gratuitatii calatoriilor feroviare pentru studenti a fost depus insa rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor. Votul privind bugetul pe 2021, care include si eliminarea gratuitatii calatoriilor feroviarea cu CFR pentru studenti, a trecut iar acest fapt aduce reducere 50% pentru studenti pe an calendaristic, amendamentul depus de deputatul Florin Roman care oferea 12 calatorii gratuite dus-intors pe an universitar fiind ignorat de coalitia de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR.

Salutam cu incredere reformele Guvernului Romaniei, insa sustinem in continuare faptul ca exista un numar mare de cheltuieli nejustificate in cadrul aparatului bugetar care puteau inlocui eliminarea gratuitatii studentilor, cheltuieli care puteau mentine economii mult mai consistente si populare.
Lipsa de comunicare, de care Guvernul Romaniei a dat dovada, nu va fi uitata de catre studentii romani, aceasta va sta mereu pe masa de discutii, increderea in acest executiv micsorandu-se exponential. Noi nu suntem cersetori, nu suntem milogi, nu suntem pomanagii, suntem tinerii tarii, suntem viitorul sau si avem nevoie de sprijin.


Sprijinim studentii sa profite de pe urma ultimelor zile de gratuitate completa, zilele urmatoare fiind publicata in Monitorul Oficial decizia adoptarii bugetului pe 2021, iar odata cu ea, efectele ordonantei fiind aplicate.
Calatoria cu un singur sens catre alte tari ne sta de foarte mult timp printre ganduri, iar ultimele decizii nu au influentat intr-un mod pozitiv acest proces. Va rugam sa nu ne dati si alte motive pentru o decizie drastica, nu ne uitati. Noi suntem aici si asteptam reforme pozitive pentru sistemul de invatamant, bugetul anului curent pe educatie nefiind satisfacator pentru starea in care se afla sistemul actual. Dorim dialog, dorim schimbare in bine!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani