Grid star
eveniment

CALCULUL PENSIILOR – Cum va stabili statul daca romanii vor incasa mai multi bani

Noua formula de calcul al pensiilor va fi stabilita abia dupa ce toate dosarele vor fi reanalizate, iar in acest fel ministerul Muncii va decide daca pensionarilor li se cuvin mai multi bani.
Pentru acest lucru este insa nevoie de un soft care sa centralizeze datele. Secretarul de stat Catalin Boboc a explicat pentru Realitatea Plus cum se va crea noua formula de calcul.

Recalcularea

Potrivit acestuia, in momentul in care vom discuta despre o noua lege, care va contine o noua formula, vor trebui sa existe niste date intr-o baza electronica: stagii de cotizare, vechime, nivel de venituri:
“Practic, astazi incercam sa culegem toate datele necesare din dosarul de pensie al oamenilor care sa ne faciliteze, printr-un simplu click - dupa ce ai un soft si o formula - recalcularea foarte simplu, de cinci ori pe zi daca e nevoie, a milioane de dosare de pensii.
Lucrurile se fac asa: analizezi dosarele, gandesti o formula care sa includa tot ce a contribuit omul in decursul activitatii profesionale. Atunci vom sti exact din toate dosarele ce contributii am avut, ce nivel de venituri au avut oamenii, ce stagii de cotizare”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani