Grid star
eveniment

DELEGATIA UCRAINEANA A AJUNS LA LOCUL NEGOCIERILOR CU RUSIA – Presedintele Zelensky nu va participa la discutii si cere primirea tarii sale in UE de urgenta. Armata rusa, anunt pentru locuitorii Kievului

Delegatia ucraineana a ajuns in zona de la granita ucraineana-belarusa pentru discutii cu Rusia, a anuntat presedintia ucraineana luni dimineata. Potrivit unui comunicat citat de CNN, delegatia include, printre altii, pe ministrul apararii Oleksiy Reznikov, consilier al sefei biroului presedintelui Ucrainei Mykhailo Podoliak si ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Ucrainei Mykola Tochytskyi. Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski (foto stanga), nu face parte din delegatie.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski cere ca tara sa sa fie primita in Uniunea Europeana in procedura de urgenta. El spune ca soldatii ucraineni nu lupta doar pentru tara lor, invadata de Rusia, ci pentru toata Europa.

"Soldatii nostri nu lupta doar pentru tara noastra, lupta pentru toata Europa. Pentru toti copiii din Europa. Suntem recunoscatori partenerilor ca sunt alaturi de noi, dar scopul nostru e sa fim alaturi de toti europenii si cel mai important, sa fim la egalitate. Sunt sigur ca asta este corect, sunt sigur ca asta am meritat. Sunt sigur ca este posibil”, a declarat acesta, potrivit digi 24, intr-un mesaj televizat.

Coridor din Kiev

Pe de alta parte, armata rusa a anuntat luni, potrivit CNN, un coridor "deschis si sigur” pentru ca civilii ucraineni sa paraseasca capitala, Kiev.

"Facem apel la locuitorii din Kiev. Toti civilii din oras pot parasi liber capitala Ucrainei de-a lungul autostrazii Kiev-Vasilkov (Vasylkiv). Aceasta ruta este deschisa si sigura. Inca o data, vreau sa subliniez ca fortele armate ale Federatiei Ruse lovesc doar tinte militare. Populatia civila nu este in pericol", spun rusii, potrivit CNN.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani