Grid star
eveniment

DEPUTATUL ACUZA - Ce ii cere lui Florin Citu: "Incompetentilor"

Deputatul PSD Nicolae Georgescu acuza ca Guvernul liberal condus de Florin Citu (foto) si- asumat ca va ajuta prescolarii si scolarii din mediile defavorizate cu tichete sociale de 500 de lei, din fonduri europene, insa masura sociala a ramas pe hartie.
Deputatul intreaba daca este vorba despre rea-vointa sau prostie. Nicolae Georgescu le transmite guvernantilor ca banii trebuie sa ajunga cat mai repede la copii:

"Nu mai amanati acordarea lor, incompetentilor!”.

Iata declaratia postata pe site-ul Camerei Deputatilor:


"Le solicit domnilor Citu si Ghinea sa deblocheze acordarea tichetelor pentru elevii saraci!
Guvernul liberal si-a asumat asta-vara ca va ajuta prescolarii si scolarii din mediile defavorizate cu tichete sociale de 500 de lei, din fonduri europene, necesare pentru scoala.

Masura sociala a ramas pe hartie dupa ce coalitia de guvernare si-a vazut doar de imparteala posturilor politice. Cum fondurile alocate initial de Guvernul Orban nu sunt suficiente pentru a ajuta toti elevii eligibili, guvernantii PNL-USR au ales sa nu mai ajute pe niciunul.
Cadrul legal a fost stabilit in august, prin OUG 133/2020, cand Guvernul Orban stabilea ca 'este necesara lansarea unui singur apel noncompetitiv prin oferirea de sprijin educational prin intermediului tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educational, implementat de beneficiarul Ministerul Fondurilor Europene, prin structura de specialitate, cu ajutorul organizatiilor partenere, pentru a raspunde, printr-o procedura rapida, eficienta, cu acoperire nationala, care sa se adreseze persoanelor vulnerabile celor mai defavorizate si afectate de impactul pandemiei de COVID-19, in egala masura si fara a face distinctie'.


Elevii asteapta tichetele

La sapte luni de la adoptarea OUG 133/2020, elevii sarmani inca mai asteapta tichetele, desi mai sunt cateva luni si se termina anul scolar.
Ce credeti, este vorba despre rea-vointa sau prostie? Vom afla de la Cristian Ghinea, fost ministru in Guvernul Ciolos, actual ministru al Investitiilor si Proiectelor Europene, responsabil pentru implementare, pe care l-am interpelat.
Banii trebuie sa ajunga cat mai repede la copii! Nu mai amanati acordarea lor, incompetentilor!
Cifrele confirma: Guvernarea de dreapta a provocat un dezastru in economie!
Noaptea trecuta, cu intarziere, Ministerul Finantelor Publice a publicat executia bugetara pentru anul 2020. Cifrele confirma faptul ca guvernarea PNL/USR/PLUS/UDRM a reprezentat un dezastru anul trecut pentru Romania!
Deficitul bugetar in mod real a depasit 10% din PIB (ei l-au declarat la 9,79% din PIB, desi au mintit romanii pana in ultimul moment ca va fi 7%).
In 12 luni, datoria publica din deficitul bugetar nou s-a majorat cu 21 de miliarde euro, mai mult decat pachetul de finantare pentru criza precedenta, pe 3 ani, de 20 de miliarde euro de la Banca Mondiala, FMI si Comisia Europeana, conform analizei economistului Radu Soviani.
Avand in vedere ca au cheltuit in mod real doar 2% din PIB pentru combaterea costurilor legate de pandemie, ii intreb ce au facut cu restul banilor pe care i-au imprumutat?”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani