Grid star
eveniment

ORDINUL FINANTELOR, PUBLICAT IN MONITORUL OFICIAL – Indexarea se face in functie de inflatie. Noile reglementari au intrat in vigoare

Ordinul ministerului de Finante cu privire la tichetele culturale a fost publicat in Monitorul Oficial. Este vorba despre stabilirea valorii sumei indexate care se acorda sub forma de tichete pentru semestrul II al acestui an.

Astfel, valoarea sumei care se poate acorda angajatilor sub forma tichetelor culturale este de cel mult 210 lei pe luna, incepand din octombrie 2023, respectiv de maximum 420 lei/eveniment. Reglementarile se aplica in perioada octombrie 2023 – martie 2024. Pana la acest ordin, se acorda 200 lei.

Tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajatilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri si servicii culturale, cum ar fi:

-abonamente sau bilete la spectacole:

-concerte;

-muzee;

-festivaluri;

-targuri si expozitii;

-parcuri tematice;

-carti, manuale scolare, albume muzicale, filme.

Evolutia preturilor

Potrivit dispozitiilor legale, nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depasi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei/eveniment, pentru cele acordate ocazional. Insa valoarea nominala maxima a tichetelor culturale se indexeaza, semestrial, cu indicele inflatiei comunicat de Institutul National de Statistica, in functie de evolutia tarifelor/preturilor la serviciile/bunurile a caror contravaloare poate fi achitata cu aceste bilete de valoare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani