Grid star
companii

DEZVALUIRI DESPRE ANCHETA PE CITY INSURANCE – Presedintele ASF Nicu Marcu explica: “Deciziile au la baza ample investigatii de specialitate, dovezi concrete si sprijinul institutiilor de aplicare a legii din Romania, precum si din alte state”

Deciziile Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de retragere a autorizatiei de functionare a companiei City Insurance si de declansare a procedurii falimentului au la baza investigatii la care au participat inclusiv autoritati din alte state. Dezvaluirea ii apartine chiar presedintelui ASF, Nicu Marcu (foto).

Astffel, Nicu Marcu a precizat in cadrul unui comunicat de presa al ASF dat publicitatii vineri seara, 17 septembrie 2021, ca masurile au fost dispuse in urma unor investigatii de specialitate in urma carora s-au obtinut dovezi certe privind problemele de la City Insurance.

Prezentam comunicatul ASF:

Joi, 16 septembrie 2021, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis respingerea planului de finantare pe termen scurt si a planului de redresare, retragerea autorizatiei de functionare, constatarea starii de insolventa si promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului impotriva Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.

Cu privire la decizia de retragere a autorizatiei de functionare a Societatii Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, domnul Nicu Marcu, declara:

'Din prima zi a mandatului meu de Presedinte al Autoritatii, mi-am propus aplicarea ferma a legii si stoparea neregulilor din piata asigurarilor si va asigur ca efortul meu va continua. Toate deciziile au la baza ample investigatii de specialitate, dovezi concrete si sprijinul institutiilor de aplicare a legii din Romania, precum si din alte state', precizeaza Nicu Marcu, Presedintele A.S.F”.

Faliment si dosar penal

Amintim ca ASF a decis retragerea autorizatiei de functionare a City Insurance, constatarea starii de insolventa si promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului impotriva societatii. In plus, ASF a sesizat procurorii cu privire la fapte constate la City Insurance (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani