Grid star
litigii

DREPTURILE SALARIALE DIN JUSTITIE – Inalta Curte a dat verdictul

Inalta Curte de Casatie si Justitie-Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a pronuntat o decizie cu privire la plata drepturilor salariale restante pentru unele categorii de personal din sistemul justitiei.

Iata Decizia 75 in dosarul 2568/1/2020

“Admite sesizarea formulata de Curtea de Apel Iasi - Sectia litigii de munca si asigurari sociale, in dosarul nr. 1879/89/2019, in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile si, in consecinta, stabileste ca:

In interpretarea si aplicarea art. 1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 3/2019 privind esalonarea platii drepturilor salariale restante pentru unele categorii de personal din sistemul justitiei, aprobata prin Legea nr. 224/2019, raportat la art. 1.531 si art. 1.535 din Codul civil, art. 166 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si art. 1-3 din Ordonanta Guvernului nr. 13/2011 privind dobanda legala remuneratorie si penalizatoare pentru obligatii banesti, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar, aprobata prin Legea nr. 43/2012, cu completarile ulterioare, alaturi de dobanda remuneratorie prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 3/2019, se pot acorda dobanzi penalizatoare la drepturile salariale restante ce intra in domeniul de aplicare al aceluiasi act normativ pentru perioada anterioara emiterii ordinelor/deciziilor de acordare a drepturilor salariale, respectiv, diferenta dintre dobanda penalizatoare si cea remuneratorie, pentru perioada ulterioara emiterii acelorasi ordine sau decizii.
Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani