Grid star
eveniment

E OFICIAL – Citu va fi trimis la Cotroceni, in ciuda lui Iohannis

De acum, informatia este oficiala: ministrul Finantelor Publice, Florin Citu (foto dreapta), este propunerea Partidului National Liberal pentru postul de premier, care ii va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis.

Asta desi Werner il doreste pentru sefia Guvernului pe ministrul Apararii Nationale, generalul Nicolae Ciuca.

Anuntul a fost facut miercuri seara, 9 decembrie 2020, de catre premierul demisionar Ludovic Orban (foto stanga), dupa sedinta Biroului Politic National (BPN).

Orban a confirmat ca in BPN a fost exprimata o singura abtinere, restul fiind voturi pro-Citu. Presa relatase deja ca abtinerea venise din partea vicepresedintelui PNL Dan Motreanu.

Iata declaratia lui Ludovic Orban:

„Am convocat reuniunea BPN al PNL pentru a decide propunerea PNL pentru functia de premier. Cu o singura abtinere, BPN al PNL a decis ca propunerea noastra pentru functia de premier sa fie Florin Citu. In cadrul reuniunii BPN am stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majoritati parlamentare pentru sustinerea Guvernului. E vorba de USR-PLUS si UDMR. Vom purta discutii si cu minoritatile din Camera Deputatilor. E indicata clar posibilitatea formarii unei majoritati.

Vehicularea de nume de candidati nu imi sta in fire. E o forma de respect fata de colegii mei. Niciodata nu am prezentat mai multe nume de candidati pentru functii de ministri, de premieri si am preferat sa fie decisi in forurile statutare, pentru ca daca vehiculezi niste nume poate sa nu le faca bine. S-au vehiculat nume care niciunul nu a plecat de la mine. In analiza facuta ne-am gandit la multe aspecte.

A fost propunerea presedintelui ca fiecare sa scriem separat, fara sa vedem, propunerea de premier si am scris acelasi nume. Nu este intamplatoare aceasta nominalizare. Va urma o perioada dificila in care e nevoie de o buna administratie, e nevoie de credibilitate in fata mediului de afaceri, partenerilor externi. Domnul Citu a purtat negocieri cu parteneri internationali si a reusit sa mentina ratingul de tara intr-o perioada foarte dificila pentru Romania. Domnul Citu are in continuare multe solutii”.

La randul lui, Florin Citu a afirmat:

„Multumesc colegilor pentru incredere. Pentru mine e o onoare aceasta nominalizare si in perioada urmatoare obiectivul e de a forma cat mai repede o majoritate parlamentara pentru ca e nevoie de un Guvern cat mai repede”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani