Grid star
eveniment

ECONOMIA ROMANIEI – Vesti proaste: “Inteleg ca exista destui tampiti care considera ca au luat cele mai bune masuri pentru economie” (Document)

Analistul economic Adrian Caciu (foto) arata ca deficitul comercial al Romaniei a crescut cu 20% fata de anul trecut, ajungand la 5,32 miliarde euro. Caciu face referire la un document al Institutului National de Statistica care arata ca in ultimele 12 luni exporturile au crescut cu 3,9%, iar importurile cu 7,%.

Comertul international cu bunuri al Romaniei cuprinde atat importuri cat si exporturi, iar balanta comerciala este rezultatul diferentei dintre cele doua componente, explica analistul economic intr-o postare pe Facebook.

Iata postarea lui Adrian Caciu:

“Deficitul comercial al Romaniei a crescut cu 20% fata de anul trecut ajungand la 5,32 miliarde euro.
Inteleg ca exista destui tampiti care considera ca au luat cele mai bune masuri pentru economie si se uita doar pe parte de exporturi.
Sa puna mana pe carte!
Comertul international cu bunuri al Romaniei cuprinde atat importuri cat si exporturi, iar balanta comerciala este rezultatul diferentei dintre cele doua componente.
Pentru exemplificare:
In ultimele 12 luni (martie la martie) exporturile au crescut cu 3,9% iar importurile cu 7,1% (importurile au crescut de aproape 2 ori mai mult decat importurile).
Nici nu stii cum sa explici unor prosti ca sa si inteleaga.
Grav este ca sunt si inalti demnitari”.

Iata documentul INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani