Grid star
eveniment

FACILITATI FISCALE: VESTI BUNE – Ce se intampla cu restructurarea obligatiilor bugetare

Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta care modifica OUG 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale. Este vorba despre prelungirea datei pana la care se raporteaza obligatiile bugetare restante.

Astfel, actul normativ prevede prelungirea datei la care se raporteaza obligatiile bugetare restante la 31 decembrie 2021 si care pot face obiectul restructurarii. Este prelungit pana la 31 ianuarie 2023 termenul de depunere a notificarii privind intentia de restructurare a obligatiilor bugetare si, pana la 31 iulie 2023, termenul de depunere a solicitarii de restructurare a obligatiilor bugetare.

Sunt excluse din sfera de restructurare urmatoarele obligatii bugetare:

-obligatii bugetare principale si accesorii care reprezinta ajutor de stat de recuperat, acordat din surse sau resurse de stat ori gestionate de stat, fonduri europene sau fonduri publice nationale aferente fondurilor europene, precum si taxele vamale, accizele si taxa pe valoarea adaugata pentru care administrarea, cu exceptia inspectiei fiscale si a executarii silite, revine Autoritatii Vamale Romane;
-obligatii bugetare ramase de plata ca urmare a unei restructurari care a esuat;
De asemenea, masura de restructurare se aplica si pentru obligatiilor bugetare administrate de organul fiscal local, urmand ca autoritatea deliberativa existenta la nivelul unitatii administrativ-teritoriale sa stabileasca, prin hotarare, procedura de aplicare a acestei masuri.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani