Grid star
eveniment

SCUMPIREA GIGACALORIEI IN BUCURESTI, APROBATA - Iata noile tarife de la 1 aprilie. Avertismentul Gabrielei Firea

UPDATE: 15.10

A fost aprobata scumpirea gigacaloriei de la 137 lei, cat este in prezent, la 330 lei, fara TVA, de la 1 aprilie 2022.

Stirea initiala

Scumpirea gigacaloriei va fi supusa la vot miercuri, 30 martie 2022, in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Consilierii PSD nu vor vota insa pentru ca bucurestenii sa plateasca mai mult, anunta senatoarea Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, pretul caldurii in Capitala va fi greu de suportat de catre bucuresteni, avand in vedere ca noile tarife propuse sunt de aproape doua ori si jumatate mai mari.
"Nu vom accepta! Primarul general trebuie sa vina cu alte solutii, nu sa-i impovareze si mai mult de cetateni. Consilierii generali PSD nu vor vota dublarea facturilor”, anunta Firea intr-o postare pe facebook.

Fostul primar al Capitalei afirma ca Nicusor Dan se dovedeste, inca o data, cinic, nu-si asuma vreo majorare si lasa totul in seama consilierilor generali, indiferent de culoarea politica:
“Toti bucurestenii trebuie sa stie ca este propunerea sa de a mari pretul”.
Potrivit Gabrielei Firea, o familie care locuieste intr-un apartament cu doua camere si platea pana acum 250 de lei caldura pe o luna friguroasa, va plati, in cazul in care pretul la gigacalorie se va majora, aproape 600 de lei.

Iata anuntul Gabrielei Firea:

“Pretul caldurii in Capitala va fi greu de suportat de catre bucuresteni. Noul pret propus este de aproape doua ori si jumatate mai mare. Nu vom accepta! Primarul general trebuie sa vina cu alte solutii, nu sa-i impovareze si mai mult de cetateni.
Reforma sistemului de termoficare din Bucuresti a 'reusit'! Solutia gasita de Nicusor Dan este dublarea pretului si cere votul Consiliului General pentru asta.
Acum, bucurestenii platesc aproape 143 de lei pentru gigacalorie. Propunerea lui Nicusor Dan este o crestere cu 140%, pana la 347 de lei pentru gigacalorie. O familie care locuieste intr-un apartament cu doua camere si platea pana acum 250 de lei caldura pe o luna friguroasa, va plati de acum aproape 600 de lei.
Nicusor Dan se dovedeste, inca o data, cinic! Nu-si asuma vreo majorare si lasa totul in seama consilierilor generali, indiferent de culoarea politica. Toti bucurestenii trebuie sa stie ca este propunerea sa de a mari pretul!

Exista riscul ca bucurestenii sa nu poata plati

Consilierii generali PSD nu vor vota dublarea facturilor. Exista riscul ca bucurestenii sa nu poata plati, sa adune datorii uriase si sistemul sa intre in colaps. Asa cum exista riscul ca Termoenergetica sa primeasca o avalansa de solicitari de debransare din partea cetatenilor.
Termoenergetica este, oricum, la un pas de insolventa! Primaria Capitalei are datorii neplatite de aproape 600 de milioane de lei. Subventia nu a fost achitata nici macar cand pretul era suportabil.
Conducerea companiei, pusa chiar de Nicusor Dan, a ajuns sa faca apeluri disperate.
Nicusor Dan nici nu pare interesat sa achite datoriile, chiar daca public pozeaza in cel mai corect si transparent edil. Si-au dat seama de abilitatile sale pana si oamenii pe care i-a pus sa conduca termoficarea din Capitala si care au cerut in mod repetat ajutor de la Guvern.
Nu mai vorbesc de marile lucrari de reparatii pe care le tot anunta si care sunt, intr-adevar, o parte din solutie. S-a grabit doar sa semneze contractul pentru cele 300 de milioane de euro fonduri europene, dupa ce echipa Firea a muncit aproape trei ani la documentatie. Daca ar fi aceeasi viteza si la inlocuirea conductelor, bucurestenii nu ar mai suferi atat de mult”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani