Grid star
eveniment

FONDURI EUROPENE PENTRU CADASTRARE – Lucrarile sunt gratuite. S-au deschis peste 5 milioane de noi carti funciare

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) desfasoara lucrari de inregistrare sitematica a proprietatilor in sistemul integrat de cadastru si carte funciara, gratuit pentru cetateni, in 2.408 unitati administrativ-teritoriale (UAT), din totalul de 3.181.


Pentru 505 dintre acestea, finantarea este asigurata din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Regional (POR) 2014 – 2020, in timp ce lucrarile din celelalte UAT-uri sunt finantate din veniturile proprii ale ANCPI.
ANCPI a finalizat lucrarile de inregistrare sistematica a imobilelor la nivelul intregii localitati in 167 de UAT-uri, precum si in 20.276 de sectoare cadastrale, cu o suprafata totala de peste 4.700.000 de hectare. Dintre acestea, 53 de comune, cu o suprafata totala de peste 420.000 de hectare, au fost cadastrate din fonduri europene, prin Proiectul major „Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor in zonele rurale din Romania”, finantat prin POR 2014 – 2020.

Peste 6 milioane de hectare inregistrate

Astfel, pana la data de 5 ianuarie 2023, ANCPI a deschis peste 5.400.000 de noi carti funciare, gratuit pentru cetateni. Din totalul de 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole care fac obiectul subventiilor APIA, au fost inregistrate in sistemul integrat de cadastru si carte funciara 6,73 milioane de hectare (71%).
Programul National de Cadastru si Carte Funciara (PNCCF) are drept scop inregistrarea, gratuita pentru cetateni, a tuturor imobilelor (terenuri si cladiri) din Romania in sistemul integrat de cadastru si carte funciara. Programul este finantat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene si din bugetul local al primariilor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani