Grid star
eveniment

FACTURA LA ENERGIE, MULT MAI MARE DECAT PENSIA – Nota de plata primita de o batrana de 84 ani: 1.252 de lei

Nebunie in ceea ce priveste factura la energie electrica: o pensionara in varsta de 84 de ani, din Braila, a primit o factura de 1.252 de lei la energie electrica, desi locuieste intr-o garsoniera.

Pensionara spune ca nu poate plati aceasta suma si cere ajutor. 
"Nu am rezolvat nimic. Am tot dat telefon, am tot trimis fotografia la contor, dar nu am rezolvat nimic. ANRE nu raspunde absolut deloc, ANPC nici atat. Habar nu am ce o sa se intample. Sunt foarte ingrijorata. E destul de complicat. Nu am platit. Cum sa platesc, daca e mai mare factura decat pensia mea?. Eu aveam foarte putin de platit, in jur de 30-40 de lei, ca am o garsoniera si nu consum nici curent, nici multe gaze", a declarat, la antena 3, Maria Chivu.

Compensarea facturilor

Guvernul condus de Nicolae Ciuca a aprobat zilele trecute un nou set de masuri de compensare a preturilor la energie electrica si gaze. Premierul a anuntat ca masurile se vor aplica pentru lunile februarie si martie.
Nicolae Ciuca a anuntat ca in ceea ce priveste populatia, nimeni nu va plati mai mult de 0,80 bani pe kwh energie electrica, si 0,31 bani pentru kwh la gaze, indiferent de consum. Pentru consumatorii casnici cu un consum de pana la 500 kwh energie electrica sau 300 metri cubi gaze naturale se va plati 0,68 de bani pentru kWh la energia electrica si circa 0,22 bani pentru gaze naturale cu toate taxele incluse.
Pentru consumatorii non-casnici, IMM-uri si industria alimentara, vom plafona preturile la 1 leu pe kwh cu TVA inclus pentru energie electrica si 0,37 bani kwh la gaze naturale.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani