Grid star
eveniment

FACTURILE LA ENERGIE: SE SCHIMBA LEGEA – Ministrul Energiei anunta noile prevederi. Guvernul intra in sedinta

Romanii sunt derutati si nu stiu daca, si in ce conditii, trebuie sa faca cerere pentru a beneficia de plafonarea pretului la energie. Si asta dupa ce zilele trecute a fost promulgata legea privind noile tarife, dar care este neclara.

Dupa cateva zile de confuzie, ministrul Energiei, Virgil Popescu, vine cu precizari pe facebook. Se schimba legea. Popescu anunta, referitor la prevederea din legea aprobata de Parlament prin care romanii cu mai multe locuri de consum au obligatia sa dea o declaratie pe proprie raspundere, ca situatia este in curs de rezolvare. Ministrul Energiei nu a facut insa precizari despre noile prevederi.

Ca sa fim mai clari, iata ce anunta ce anunta Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei cu privire la categoriile care trebuie sa depuna cerere:

"Numai clientii finali casnici care utilizeaza dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuarii tratamentelor, cei care au in intretinere cel putin 3 copii cu varsta de pana in 18 ani, respectiv 26 de ani in cazul in care urmeaza o forma de invatamant, familiile monoparentale, care au in intretinere cel putin un copil cu varsta de pana la 18 ani, respectiv 26 de ani in cazul in care urmeaza o forma de invatamant, precum si clientii finali casnici cu mai multe locuri de consum care vor sa beneficieze de pretul plafonat pentru alt loc de consum decat cel de domiciliu/resedinta, trebuie sa depuna Cerere si Declaratie pe proprie raspundere la furnizor. Restul clientilor casnici beneficiaza de pret plafonat in mod automat fara alte formalitati”.

Iata anuntul ministrului Energiei:

"Referitor la prevederea din legea aprobata de Parlament prin care romanii cu mai multe locuri de consum au obligatia sa dea o declaratie pe proprie raspundere, anunt ca situatia este in curs de rezolvare.
Inca de la sfarsitul saptamanii trecute, premierul Nicolae Ciuca a trasat sarcina crearii unui proiect de ordonanta care sa ELIMINE aceste declaratii, pentru ca toti cetatenii sa beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numarul locurilor de consum.
Proiectul va fi finalizat si pus in transparenta decizionala in seara aceasta, urmand sa fie aprobat saptamana viitoare, in cadrul ultimei sedinte de guvern de anul acesta
”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani