Grid star
business capital

FALIMENTELE SE PLATESC – Pana in prezent s-au achitat peste 600 milioane catre creditori. Platile au fost efectuate dupa intrarea in faliment a unor firme de asigurari, printre care Euroins si City Insurance

Falimentele se platesc! Fondul de garantare a asiguratilor (FGA) anunta ca a solutionat 72.688 cereri de plata pana la finele lunii octombrie, valoarea platilor efectuate in contul acestor cereri ajungand la 663,3 milioane lei.  Platile au fost efectuate catre creditorii de asigurare ai societatilor de asigurari aflate in faliment.

Printre care Euroins si City Insurance.

Astfel, FGA a achitat:

-53.735 cereri de plata in suma de circa 526 miioane lei – City Insurance SA;

-16.570 cereri de plata , in suma de circa 106,7 milioane lei – Euroins SA.

-1.453 cereri de plata in suma de cca. 20,6 milioane lei – Carpatica Asig SA;

-924 cereri de plata in suma de aproximativ 9 milioane lei – Astra SA;

-6 cereri de plata in suma de aproximativ 957 mii lei – Certasig SA;

Sunt 170.657 cereri de plata inregistrate pentru Euroins SA, pana la 31 Octombrie 2023.

Pentru Societatea Euroins SA, Fondul de garantare a asiguratilor a inregistrat 98.207 cereri de plata care vizeaza acordarea despagubirilor/indemnizatiilor, precum si 72.450 cereri de restituire prima.

Creditorii de asigurare ai societatii Euroins SA au posibilitatea de a depune in continuare cereri de plata/restituire prima.

Decizia Tribunalului Bucuresti

Tribunalul Bucuresti a confirmat in 9 iunie 2023 starea de insolventa constatata de Autoritatea de Supraveghere Financiara prin Decizia 262/17.03.2023. Dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, in doua randuri, solicitarea Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A. de a suspenda aplicarea deciziei ASF, Tribunalul Bucuresti a hotarat sa deschida procedura falimentului societatii de asigurare.

De aemenea, Tribunalul Bucuresti a admis in 9 februarie 2022 cererea Autoritatii de Supraveghere Financiara si a dispus deschiderea procedurii falimentului impotriva CITY INSURANCE S.A.

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani