Grid star
business capital

15.000 EURO PENTRU 9.000 DE ROMANI – Ministerul Mediului isi deschide punga

15.000 euro pentru 9.000 de romani. Atat pune la bataie Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP), prin Programul Casa Eficienta Energetic, ce a fost demarat in 15 septembrie 2020.

Mai exact, bugetul programului este in valoare totala de 430 de milioane lei, bani de care pot beneficia aproape 9.000 de oameni, potrivit unui comunicat emis de MMAP, marti, 15 septembrie 2020.

Banii pot fi utilizati cu scopul de a eficientiza energetic locuintele, acesta fiind scopul principal al programului. Scopul secundar este acela de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera.

Cheltuielile eligibile aferente Programului Casa Eficienta Energetic fac referire la:

- instalarea de ferestre izolante;

- izolarea acoperisului;

- izolarea peretilor exteriori;

- montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilatie, corpuri de iluminat cu LED, senzori de miscare, robineti si conducte noi.

Administratia Fondului pentru Mediu este autoritatea care deconteaza 60% din investitie, mai este subliniat in comunicatul emis de MMAP.

Costel Alexe, ministrul mediului, apelor si padurilor, a declarat:

Casa Eficienta energetic este unul din programele la care tin foarte mult si care va ajuta foarte mult si populația, si economia, si mediul. Cele mai multe case nu sunt bine izolate. De aceea, pierderile de energie ajung pana la 30% prin peretii exteriori, 25% prin geamuri sau acoperis. Se stie ca, astazi, sectorul cladirilor este unul din cei mai mari consumatori de energie si cea mai mare sursa de gaze cu efect de sera. Programul nostru are o mare componenta de mediu, dar si una economica si sociala: o astfel de investitie duce la reducerea la jumatate a facturilor de energie si, implicit, la scaderea consumului national de energie.

*Gasiti aici mai multe detalii despre program

*Cititi aici comunicatul emis de MMAP

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani