Grid star
business capital

ASIGURARILE DE SANATATE, IN TOP - Romanii sunt dispusi sa plateasca suplimentar pentru o calitate mai ridicata a serviciilor medicale

Asigurarile voluntare de sanatate se afla in topul politelor spre care romanii si-au indreptat atentia in 2022. Potrivit Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), 4 din 10 romani (39%) spun ca sunt mai interesati de asigurarile voluntare de sanatate, acestea fiind urmate de asigurarile de locuinte si de cele de calatorie in strainatate, asa cum reiese din Barometru UNSAR – IRES privind Perceptia riscului si cultura asigurarilor din Romania.


Conform aceluiasi studiu, romanii sunt dispusi sa plateasca suplimentar fata de asigurarile sociale de sanatate pentru a avea acces mai rapid si o calitate mai ridicata a serviciilor medicale. Comparativ cu anul 2021, proportia celor care sunt dispusi sa plateasca suplimentar pentru a beneficia de servicii de calitate a crescut in cazul tuturor serviciilor medicale, in medie cu peste 3 puncte procentuale.

Top 3 servicii

Interventiile chirurgicale (79%), recuperarea medicala (77%) si spitalizarea (76%) raman in continuare in top 3 servicii pentru care romanii sunt dispusi sa plateasca mai mult. Alte servicii medicale de care cei intervievati s-au aratat interesati sunt analizele de laborator, ambulatoriu de specialitate, servicii de imagistica medicala, servicii stomatologice, de pediatrie, serviciile medicale de urgenta. Mai mult, 43% dintre respondentii studiului ar accesa servicii medicale intr-un spital de stat in baza unei asigurari voluntare de sanatate, in cazul unor servicii nedecontate de sistemul public.
„Asigurarile voluntare de sanatate sunt o solutie concreta si rapida pentru a facilita accesul romanilor la anumite categorii de servicii medicale. Acest tip de polita de asigurare degreveaza sistemul public de o serie de cheltuieli cu serviciile medicale si, in acelasi timp, contribuie la cresterea protectiei familiilor in cazul aparitiei unor dezechilibre financiare cauzate de boli sau accidente”, a declarat Alexandru Ciuncan, director General UNSAR.

Protectie financiara

Dupa primele trei luni ale anului in curs, protectia financiara oferita romanilor prin intermediul asigurarilor voluntare de sanatate a crescut cu 28% fata de aceeasi perioada a anului 2021, potrivit datelor ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara.
“Acest fapt este o dovada suplimentara a cresterii constante a interesului clientilor pentru politele voluntare de sanatate si pentru beneficiile care rezulta din acestea.
Barometrul UNSAR – IRES a fost realizat in mai 2022 pe un esantion format din 1.000 respondenti cu varsta intre 18-50 de ani, utilizand metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maxima tolerata de ±3,1%, la un nivel de incredere de 95%”, arata UNSAR.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani