Grid star
business capital

IPOCRIZIA PREZIDENTIALA – Klaus Iohannis certa PSD pentru intarzierea adoptarii bugetului. Cand Florin Citu face acelasi lucru, Iohannis tace

Iata o mostra de ipocrizie prezidentiala. In urma cu doi ani, Klaus Iohannis (foto) certa PSD pentru intarzierea adoptarii bugetului de stat. Cand Florin Citu face acelasi lucru, Iohannis tace insa asurzitor.

Premierul Romaniei Florin Citu a anuntat in urma cu cateva zile ca bugetul de stat al Romaniei pe anul 2021 va fi trimis in Parlament abia in 4 februarie 2021. Cu mult peste termenul limita, stabilt de lege, 15 noiembrie 2020. “Propunem ca bugetul sa intre in parlament in 4 februarie, sa fie dezbatut atunci si aprobat”, preciza Florin Citu la inceputul lunii ianuarie (click aici pentru a citi).

Iohannis a tunat impotriva PSD. Acum nu scoate niciun cuvant

Situatia este similara cu cea din 2019. Guvernul din acel moment, format de PSD si ALDE, a elaborat bugetul de stat tot in luna februarie, deci fix asa cum face in prezent Guvernul Citu. Depasirea termenului legal pentru depunerea bugetului a atras la acel moment furia presedintelui Klaus Iohannis.

Spre exemplu, intr-o iesire pe pagina sa de Facebook, din 12 februarie 2019, Iohannis se revolta impotriva fix intarzierii adoptarii bugetului: Cu o intarziere de peste 2 luni, PSD vine in fata romanilor cu un buget superficial, nerealist, bazat pe alocari politice preferentiale. In vreme ce in Romania nu se construiesc autostrazi, spitale si exista inca scoli fara toalete si apa curenta, sumele alocate in acest an partidelor politice parlamentare sunt revoltator de mari, cu PSD drept principal beneficiar. Daca Liviu Dragnea se declara preocupat de sanatatea romanilor, atunci sa suplimenteze bugetul Sanatatii din fondurile destinate partidelor. Reducerea semnificativa a bugetelor institutiilor care asigura securitatea nationala vulnerabilizeaza Romania. Numai un politician meschin si inconstient ar putea sa puna in opozitie securitatea nationala cu sanatatea cetatenilor”.

Aceeasi idee a fost reluata de Klaus Iohannis in 22 februarie 2019, cand din nou a acuzat incalcarea legii prin intarzierea adoptarii bugetului de stat: “Despre buget, Bugetul rusinii nationale - asta este bugetul propus pentru 2019, Bugetul rusinii nationale. Este un buget nerealist, supraevaluat si intarziat. Cu acest buget, PSD incearca sa acopere nereusitele multiple din timpul guvernarii de pana acum. Ei l-au numit 'Bugetul Investitiei' si asta este prima mare minciuna din buget. Toata lumea s-a intrebat de ce a intarziat PSD bugetul trei luni de zile, fiindca, in conformitate cu legea in vigoare, in 15 noiembrie trebuia prezentat in Parlament bugetul. Suntem la sfarsitul lui februarie. Pai, va spun eu de ce au intarziat: ei nu vor sa se realizeze investitii, fiindca nu au bani. De aceea au intarziat bugetul cu trei luni de zile”.

Iata insa ca in prezent Iohannis nu mai este deloc deranjat ca bugetul este adoptat in luna februarie 2021, cu depasirea termenului legal – noiembrie 2020, desi situatia este similara cu cea din timpul guvernarii PSD.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani