Grid star
business capital

PREMIERA ULTIMILOR 4 ANI – Ministerul de Finante a emis prima oferta de titluri de stat pentru populatie incepand cu 2016. Doua emisiuni sunt in lei, iar a treia este in euro. Dobanzile la lei sunt duble fata de cele din 2016 (Documente)

Ministerul Finantelor Publice isi deschide baierile pungii pentru populatie, prima oara in ultimii patru ani. MFP a anuntat marti, 14 iulie 2020, lansarea unei oferte de titluri de stat pentru persoanele fizice, constand in trei emisiuni, ce vor fi derulate in perioada 15 iulie – 7 august 2020.

Doua dintre cele trei emisiuni dedicate exclusiv persoanelor fizice sunt denominate in lei si prezinta o scadenta de doi ani, respectiv patru ani;

-emisiunea denominata in euro are scadenta de cinci ani.

Dobanzile anuale ale emisiunilor in lei sunt de 4% (pentru cea cu scandenta in 12 august 2022), respectiv de 4,5% (pentru cea care va ajunge la scadenta in 12 august 2024). Precizam ca aceste dobanzi sunt mai mult decat duble in comparatie cu dobanda de 2,15% a emisiunii lansate de guvernul Dacian Ciolos in 2016. In schimb, dobanda emisiunii in euro (cu scadenta la 12 august 2025) va fi de doar 2%.

Valoarea minima a unei subscrieri la emisiunile in lei este de 5.000 de lei. In acelasi timp, pentru emisiunea in euro, MFP a stabilit pragul minim la 1.000 de euro.

BVB subliniaza ca titlurile de stat vor fi oferite in Romania exclusiv persoanelor fizice rezidente si nerezidente. Exceptie de la aceasta regula fac persoanele care nu au implinit varsta de 18 ani, inclusiv pana la data inchiderii ofertei.

Entitatile care fac parte din sindicatul de intermediere al ofertei sunt: BCR, BRD, precum si asocierea dintre BT Capital Partners si Banca Transilvania (cu BTCP lider).

BVB mai mentioneaza faptul ca numarul final de titluri de stat oferite va fi stabilit de catre emitent, cu consultarea sindicatului de intermediere.

* Cititi aici comunicatul emis de catre BVB marti, 14 iulie 2020

* Cititi aici ordinul MFP privind emisiunea din 2016

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani