Grid star
business capital

DISPARITIA CLASEI DE MIJLOC – Directorul executiv al Danone avertizeaza cu privire la polarizarea sociala adusa de criza COVID-19

Pandemia de coronavirus adanceste si mai mult scindarea claselor sociale. Astfel spus, se produce cate o polarizare pe fiecare sector in parte. Cel mai recent sector unde se resimt efectele pandemiei este cel alimentar.

Cel putin asa sustine Emmanuel Faber, directorul executiv al Danone (cel mai mare producator de lactate proaspete din lume). Potrivit omului de afaceri, pandemia de Coronavirus va genera o polarizare a sectorului alimentar prin schimbarea comportamentelor de consum ale oamenilor. Iar la baza schimbarii stau doi factori principali: situatia economica si criza sociala care este in asteptare momentan.

In consecinta, din punct de vedere alimentar, lumea se va imparti intre saraci si bogati, eliminandu-se clasa de mijloc, deoarece consumatorii vor opta fie pentru:

- procurarea unor produse mai sanatoase, chiar daca acestea sunt mai scumpe;

- cumpararea unor produse mai ieftine cu scopul de a reduce cheltuieilile gospodariilor.

Emmanuel Faber, Director Executiv Danone, a declarat:

Intr-un fel, nu va mai fi o clasa de mijloc. O parte din aceasta va decadea. Pe de alta parte, vom vedea si un avans catre clasa superioara, pentru ca multi oameni vor cere sanatate si calitate. Aceasta relatie intre mancare si sanatate nu a fost niciodata mai clara decat acum, pentru aceasta generatie, in contextul bolii COVID-19.

Potrivit publicatiei Foodnavigator.com, vanzarile Danone au suferit un declin de 5,7% in al doilea trimestru al anului 2020. Concret, cel mai mare impact a fost inregistrat la vanzarile de apa.

Asta dupa ce, in primele sase luni, incasarile au coborat doar cu un procent (1%), ajungand astfel la o 12,1 miliarde de euro.

*Cititi aici mai multe detalii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani