Grid star
business capital

SE VAND ACTIUNI HIDROELECTRICA – Este vorba despre 17,34% din numarul total al actiunilor "Perlei Coroanei”. Iata intervalul de pret

Actiunile Hidroelectrica, "Perla Coroanei”, vor fi tranzactionate pe Bursa de Valori Bucuresti. Este vorba despre 17,34 din actiunile societatii, detinute de Fondul Proprietatea.

Oferta se va desfasura in intervalul 23 iunie – 4 iulie 2023 si este destinata atat segmentului de retail, cat si investitorilor institutionali. Potrivit ASF, actiunile sunt oferite la Intervalul Pretului de Oferta de 94 lei - 112 lei per actiune. Dupa desfasurarea ofertei publice de vanzare, societatea emitenta va finaliza demersurile incepute si se va adresa Bursei de Valori Bucuresti pentru obtinerea aprobarii finale in vederea admiterii la tranzactionare a actiunilor emise.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat prospectul aferent ofertei publice de vanzare pentru un numar de pana la 78.007.110 actiuni reprezentand 17,34% din numarul total al actiunilor emise de Hidroelectrica – societatea emitenta.

Cu o cifra de afaceri de 9,12 miliarde de lei si un profit de 4 miliarde de lei in 2022, Hidrolectrica este una dintre cele mai mari companii energetice din Europa de Sud-Est si este cel mai mare producator de energie electrica din regiune. Compania este furnizor de electricitate pentru sute de mii de clienti casnici si industriali.

Cea mai mare listare din istoria pietei de capital

"Listarea Hidroelectrica la Bursa de la Bucuresti este cea mai mare din istoria pietei noastre de capital si chiar din regiune si va deveni un punct de referinta pentru bursa romaneasca. Acest demers va oferi o alta anvergura pietei de capital din Romania si va atrage atat micii cat si marii investitori. Echipele de experti din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara au lucrat permanent pentru a crea cadrul legislativ necesar, astfel incat oferta publica de vanzare sa se desfasoare in cele mai bune conditii si sa se deruleze exclusiv la Bursa de Valori Bucuresti”, a declarat presedintele ASF, Nicu Marcu.

Prin listarea Hidroelectrica, Bursa de la Bucuresti isi intareste rolul la nivel regional, avand totodata o importanta semnificativa atat pentru piata de capital cat si pentru investitorii din Romania. Intrarea la tranzactionare a actiunilor Hidroelectrica vine si in contextul adoptarii Strategiei pietei de capital, care sprijina si incurajeaza cresterea lichiditatii si atractivitatii pietei de capital romanesti.

Piata emergenta

Potrivit ASF, dupa evaluarea statutului pietei locale de capital de catre FTSE Russell, care a inclus deja Romania in indicele pietelor emergente incepand cu septembrie 2020, listarea Hidroelectrica reprezinta un pas important in vederea indeplinirii criteriilor setate de MSCI (Morgan Stanley Capital International) pentru promovarea pietei locale de capital la statutul de piata emergenta.

"Oferta se va desfasura pe perioada a 8 zile lucratoare, in intervalul 23.06 – 4.07.2023 si este destinata atat segmentului de retail, cat si investitorilor institutionali.

Actiunile sunt oferite la Intervalul Pretului de Oferta de 94 lei - 112 lei per actiune.

Dupa desfasurarea ofertei publice de vanzare, societatea emitenta va finaliza demersurile incepute si se va adresa Bursei de Valori Bucuresti pentru obtinerea aprobarii finale in vederea admiterii la tranzactionare a actiunilor emise”, anunta ASF.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani