Grid star
criptomonede

FERMA DE MINAT CRIPTOMONEDE, DESCOPERITA CHIAR IN SEDIUL CENTRAL AL POLITIEI – IT-istul prins asupra faptului modernizase computerele institutiei, pe care le-a pus nestingherit „la treaba”

Politia poloneza a descoperit o operatiune secreta de minare de criptomoneda chiar la sediul central din Varsovia, a informat presa locala. Un specialist IT, angajat al institutiei, a fost acuzat ca a exploatat monede digitale pe computerele politiei, pe care le-ar fi modernizat cu placi video si software specializat. Contextual, avand in vedere ca se invoca un consum ridicat de energie, s-ar putea deduce ca este vorba despre Bitcoin.

Ofiterii politiei nationale poloneze au gasit ceea ce mass-media locala a descris ca fiind o ferma de minare criptografica la sediul Politiei din Varsovia, relateaza news.bitcoin.com. Operatiunea de minare ar fi fost organizata de un tehnician IT, despre care reprezentantii politiei spun ca ar fi un angajat civil al fortelor de ordine, a relatat portalul local de stiri tvn24.pl, care a citat doua surse independente.

Politia poloneza a anuntat ca il concediaza pe specialistul IT pentru exploatarea de criptomonede la locul de munca. Cazul a fost predat Parchetului.

A folosit computerele din dotarea politiei, pe care le-a modernizat cu placi video

Din primele informatii reiese ca minerul cripto a folosit chiar computerele din dotarea politiei, pe care le-a modernizat cu placi video si software specializat.

Desi echipamentele miniere au consumat probabil o cantitate serioasa de energie electrica din cauza consumului aferent procesului de minare de criptomonede, cel mai probabil Bitcoin (BTC) corespunde descrierii, cea mai mare ingrijorare a fortelor de ordine este ca ar fi putut fi divulgate inregistrari din baza de date a politiei, a mentionat una dintre surse.

Oficialii politiei insista ca baza lor de date nu a fost compromisa

Reteaua de calculatoare stocheaza o multime de informatii confidentiale, cum ar fi rapoarte de la colaboratorii politiei si fisiere digitale. Oficialii politiei insista ca baza lor de date nu a fost compromisa si nu au fost detectate pana acum incalcari ale retelei interne de transmitere a datelor de politie.

Specialistul IT a fost concediat si contractul unui alt angajat, al carui rol in operatiunea de minare nu a fost dezvaluit inca, va fi de asemenea reziliat. Inspectorul Mariusz Ciarka, un purtator de cuvant al Comandamentului National al Politiei (KGP), a confirmat Gazetei Wyborcza ca minerul cripto a fost demis imediat.

Dispozitivul pe care l-a folosit nu a fost conectat la nicio baza de date, iar cazul se refera in mare masura la furtul de energie electrica consumat de asa-numita exploatare a criptomonedelor”, a mai comentat purtatorul de cuvant al politiei poloneze.

Reprezentantul politiei poloneze a adaugat ca acest caz a fost deja transferat la Parchetul regional din Varsovia, deoarece ancheta continua pentru a stabili daca a fost comisa o infractiune. Expertii lucreaza acum pentru a evalua pierderile pentru serviciul de politie in ceea ce priveste cantitatea de energie electrica utilizata pentru exploatarea monedelor digitale.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani