Grid star
eveniment

FESTIVALUL INCOMPETENTILOR – Dupa ce a inchis restaurantele, Guvernul le redeschide. Anunturile lui Raed Arafat si Nelu Tataru (Video)

Un adevarat festival al incompetentilor. De asta avem parte zi de zi. Iar principalii protagonisti sunt membrii Guvernului Orban. Ultima dovada a incompetentei autoritatilor care chipurile ar trebui sa ne treaca cu bine prin pandemia de Covid a avut loc marti seara, 13 octombrie 2020, cand seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta Raed Arafat (foto dreapta), insotit de ministrul Sanatatii Nelu Tataru (foto stanga), ne-a anuntat un lucru halucinanant. Mai exact, ca dupa ce a inchis restaurantele, Guvernul le redeschide.

Restaurantele au fost inchise ca sa fie redeschise

Astfel, dupa ce in urma cu aproximativ o saptamana aceleasi personaje si acelasi Guvern au decis inchiderea restaurantelor la interior, Raed Arafat a anuntat marti seara noi masuri care vor permite reluarea activitatii restaurantelor la interior. O vor face insa cu anumite restrictii. Mai exact, in zonele cu pana la 1,5 cazuri de infectari la mia de locuitori restaurantele vor functiona la 50% din capacitate, in zonele unde se inregistreaza intre 1,5 si 3 cazuri de infectari la mia de locuitori vor functiona la capacitate de 30% si pana la ora 23, iar in zonele de peste 3 infectari la mia de locuitori restaurantele se vor inchide.

Aceleasi masuri se vor aplica si teatrelor, salilor de spectacole si cinematografelor, la randul lor inchise in urma cu cateva zile.

Iata declaratia lui Raed Arafat cu privire la redeschiderea restaurantelor:

“In alt rand de idei: referitor la programul teatrelor, cinematografelor, salilor de spectacol, restaurantelor, cafenelelor, acolo unde incidenta este sub sau egala cu 1,5 la mie ele vor functiona cu capacitatea de 50%. Atunci cand incidenta depaseste 1,5 si este pana la 3 la mie vor functiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus pana la orele 23. Atunci cand incidenta depaseste 3 la mie activitatea va fi sistata. Aicea (sic!) fac paranteze pentru hoteluri: la peste 3 la mie hotelurile vor putea servi numai persoanele care sunt cazate in hotel”.

Altfel, acelasi Raed Arafat a anuntat interzicerea nuntilor, botezurilor si a aniversarilor in spatii inchise si deschise. De asemenea, purtarea mastii va deveni obligatorie si afara in zonele in care incidenta infectarilor depaseste 3 la mia de locuitori.

Iata declaratiile facute de ministrul Sanatatii Nelu Tataru si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta Raed Arafat:

https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/1214917628870277/

* Cititi aici toate hotararile adoptate marti seara, 13 octombrie 2020, de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani